GALERII ⟩ Ilves ei suutnud hirmkõvas vormis Riiberile proovivõistlusel konkurentsi pakkuda

Karl-Joosep Küngas
Copy

Kahevõistluse MK-sari jätkub sel nädalavahetusel Oslos. Tänasel proovivõistlusel näitas Kristjan Ilves paremuselt üheksandat tulemust.

Möödunud nädalal MMil neljanda koha teeninud Ilves ei saanud ennast Oslo Holmenkolleni hüppemäel käima. Tema proovivooru hüpe kandus 126 meetri peale, mis andis üheksanda koha. Liidrist jäi lahutama koguni 31 punkti, mis suusarajal tähendaks enam kui kaht minutit.

Hirmkõvas vormis Jarl Magnus Riiber jättis kõik konkurendid väga kaugele. Planica MMil neli kuldmedalit noppinud norralane hüppas koduse võistluse proovivoorus koguni 141 meetrit ning ta oli ainus, kes nõnda kaugele enda õhulennu kandis. Teise koha teeninud Johannes Lamparter jäi PCR-võistluse võitjast 15,7 punkti kaugusele, kui hüppas 128,5 meetrit. Kolmanda koha teenis sakslane Julian Schmid, kes maandus samuti 128,5 meetri peal.

Proovivoor on kahevõistluses väga oluline. Lisaks sellele, et korralik hüpe parandab enesekindlust, siis PCR-võistlus on vajalik, sest kui mingil põhjusel ei saa suusahüpete võistlusvooru pidada, pannakse murdmaasõiduks stardirivi paika just PCR-võistluse põhjal.

Kahevõistlejad lähevad Oslos võistlustulle nii 11. kui ka 12. märtsil. Mõlemal päeval järgneb hüppevõistlusele 10 km suusasõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles