Läti plaanib jahtida olümpiamängude korraldusõigust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sigulda bobisõidu- ja kelgurada.
Sigulda bobisõidu- ja kelgurada. Foto: Edijs Pālens/LETA

Läti on taaskord huvitatud olümpiamängude osalisest korraldamisest ning seetõttu moodustati töörühm, kus tuleb otsustada, kas jahtida koos Stockholmiga 2030. aasta taliolümpiamängude korraldusõigust.

Läti taotles ka 2019. aastal koos Stockholmiga 2026. aasta olümpiamängude korraldusõigust, ent toona otsustas olümpiapere anda võimalus Itaaliale. Mõistagi oleks Lätis jagatud talimängude kelgutamise, bobisõidu ja skeletoni medalid.

Varasem taotlemise kogemus andis Läti ja Rootsi meeskonnale väga palju väärtuslikku informatsiooni, mida saaks sel korral enda kasuks tööle panna. Seda tunnistas ka Läti haridus- ja teadusminister Anda Čakša, kelle sõnul on Läti valmis palju enam olümpiamängude korraldamisse panustama.

«Eelmisel korral ei saavutanud me positiivset lõpptulemust, ent saime kogemuse, mis võimaldab vaadata praegust olukorda laiemalt. Läti on võimeline korraldama olümpiamänge suuremalt, kasutades mitte ainult Sigulda bobisõidu- ja kelgurada, vaid ka Riias asuvaid jäähalle,» vahendas portaal insidethegames.biz Čakša sõnu.

2030. aasta olümpiamänge soovib lisaks Rootsile korraldada veel ka Jaapan (Sapporo) ja USA (Salt Lake City). Viimane on seejuures teinud topelt taotluse nii 2030. kui ka 2034. aasta taliolümpiamängude osas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles