Eestlannast maailmameister treenis USAs koos meeste tippudega

Karl Mihkel Eller
Copy
Jasmiin Üpraus.
Jasmiin Üpraus. Foto: Erakogu

2022. aastal jetispordi klassis GP1 maailmameistriks tulnud 22-aastane Jasmiin Üpraus alustas oma hooaega teisel pool Atlandi ookeani. Kuni Eestis veel jää sulanud pole, siis otsis Üpraus treeningpartnereid USAst, kus sai jõudu proovida koos meeste tippsõitjatega.

Arizonase osariigis asuv Lake Havasu City on ajalooliselt tuntud kui jetispordimeka ning kohalik treeningrada tihti puhkust ei saa. Viimati oli Üpraus jeti roolis 2022. aasta oktoobrikuus, millele järgnes ülikooli õpingu periood Portugalis, Lissabonis.

«Me otsustasime oma hooaega vee peal alustada USA-s mitmel praktilistel põhjusel - kuid suurim pluss on, et siin on soe, meil on olemas sõiduvahendid ja treeningpartneritest puudust ei tule. Näiteks on kohal möödunud aasta prantslasest meeste maailmakarikasarja võitja ja paljud USA tõusvad tähed. Lisaks saame me siin testida erinevaid võistlusmasinate keresid ja leida uusi ideid enda võistlusmasinatele Euroopas,» selgitas Üpraus.

Möödunud aasta maailmameister naiste võimsaimas võistlusklassis GP1 on uuest hooajast aktiivne ka Youtubeis, kus soovib jagada fännidega ausalt tippsportlase elu, motospordi kaadritaguseid ning analüüsida oma treeninguid ja sõidumasinaid. «Ma ise armastan tippsportlase elustiili nii väga, et ma tahan seda ka teistega jagada. Kindlasti on see põnev vaatamine nii reisimis-, tehnika- kui spordihuvilisele. Ma püüan pakkuda võimaliku head ülevaadet, mida üldse tähendab olla professionaalne jetisportlane,» lisas Üpraus.

Nüüd ollakse tagasi Eestis ja oodatakse jää sulamist, et saaks kodumaal vette minna ning võistlusjetid aprillikuu lõpuks paika saada. Enne maikuu algust suundutaksegi Prantsusmaale, kus toimub hooaja esimene võistlus. Prantsusmaa meistrivõistlused, kus möödunul aastal tuli Pärnumaa esindussportlane meestega ühises Pro Ski GP klassis sarja kokkuvõttes hõbedale, seljatades ka meeste 2022 aasta maailmameistri. Põhifookus on aga 2023 aasta maailmameistrivõistluste sarjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles