Soome suusataja jõudis miljonäride klubisse

Karl Mihkel Eller
Copy
Kerttu Niskanen sai tänavu Tour de Skil kokkuvõttes teise koha.
Kerttu Niskanen sai tänavu Tour de Skil kokkuvõttes teise koha. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX

Soome suusatäht Kerttu Niskanen liitus nn miljonäride klubiga, sest tema ettevõtte majandusaruandest tuli välja, et rahaline reserv on ületanud ühe miljoni euro piiri.

Niskanen registreeris sel nädalal omaanimelise ettevõtte majandusaruanded ning paberitest selgus, et vähemalt ühe nurga alt on 34-aastane soomlanna liitunud miljonäride klubiga. Ettevõtte rahalised vahendid ületasid mullu miljoni euro piiri. Kui täpne olla, siis Niskaneni firmal oli novembri lõpus raha 1 000 734 eurot ja 92 senti, kirjutas Iltalehti.

Tihtilugu koguvadki tippsportlased enda aktiivse karjääri ajal rahalisi vahendeid ettevõtte kontole, et neid siis hiljem näiteks dividendidena välja võtta. Kauppalehti kirjutas jaanuaris, et Soome saab dividende välja võtta ahvatleva maksumääraga, kuid selle tarbeks tuleb elada päris kokkuhoidlikult.

«Dividendid on kuni 150 000 euro ulatuses madalalt maksustatud. Praktikas on maks vaid 7,5 protsenti. Nõue on aga, et dividend ei ületaks kaheksat protsenti ettevõtte netovarast ehk omakapitalist,» selgitas analüütik Ari Rajala Kauppalehtile.

Niskaneni ettevõtte majandusaasta kestis 2021. aasta detsembrist 2022. aasta novembrini. Sellesse perioodi mahtus Pekingi olümpia, kus Niskanen võitis kaks individuaalset medalit.

Olümpiaedu tõstis Niskaneni firma tulemused rekordiliseks. Käive jäi veidi alla poole miljoni euro, kulud olid käibega võrreldes väga madalad, ca 30 000 eurot, nii et peale neid ja makse oli kasum 367 000 eurot.

Käive kasvas eelmise majandusaastaga võrreldes 277 protsenti. Varasem käiberekord oli aastast 2020, mil see oli veidi üle 220 000 euro. Nädala eest lõppenud MMil Planicas Niskanen medalit ei teeninud, kuid ta mahtus kõikidel startidel esikümnesse. Suusavahetusega sõidus oli ta viies, 30 km maratonis kuues ja naiste 10 km vabatehnika eraldistardist sõidus üheksas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles