Matš Kalev/Cramoga lõppes Keila mängijale kiirabiautos

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalev/Cramo tagamees Alterique Gilbert (fotol) ja Keila mängujuht Sten Saaremäel ei saanud matši lõpuni mängida.
Kalev/Cramo tagamees Alterique Gilbert (fotol) ja Keila mängujuht Sten Saaremäel ei saanud matši lõpuni mängida. Foto: Tairo Lutter

Eesti-Läti korvpalliliigas oli tihe laupäeva õhtupoolik, mõne tunni jooksul peeti kokku kuus lahingut.

Päeva esimeses mängus võttis soosik Kalev/Cramo kodusaalis Keila KK vastu kindlalt oma 83:56. Matši järel pakkusid aga enim kõneainet mõlema tiimi mängujuhtide mured. 

Esimese poolaja lõpus vigastas Keila pallur Sten Saaremäel nõnda õnnetult põlve, et ta viidi Kalevi spordihallist ära kiirabiautos. Kolmandal veerandajal sai hoobi õlga Alterique Gilbert, kes kõndis otse riietusruumi ning enam platsile ei tulnud.

Muide, õlamure tõttu pidi ameeriklane aastavahetuse paiku tegema peaaegu kahekuulise mängupausi.

Võitjate poolelt jagunes koormus ühtlaselt: seitse meest jõudis kahekohalise skoorini, parim oli 13 punkti ja 10 lauapalliga Kregor Hermet. Keila kasuks panustas Matej Radunic 17 silma ja 9 lauda.

See oli Kalev/Cramole viimane matš enne otsustavat FIBA Europe Cupi veerandfinaali. Kolmapäeval kohtutakse võõral väljakul Bambergi Brosega, esmaspäevasest kodumatšist on all kolmepunktiline edu.

Väike üllatus sündis Audentese spordihoones, kus kohalik Tallinna Kalev sai kindlalt 79:62 jagu TalTech/Optibetist. Hooaja viiendale võidule valati vundament tugeva avapoolajaga, kus oldi paremad lausa 47:22.

Kodumeeskonna parim oli Triston Simpson 17 punktiga. Paari põhitegijata TalTechi kasuks viskas Kristaps Gluditis 20 silma.

Tartu Ülikool Maks&Moorits sai korraliku tööpäeva tabeli punase laterna BC Tarva vastu. Veel 1.46 enne lõpuvilet oli külaliste edu vaid neljapunktiline, ent oma paremus pandi siiski 99:87 maksma.

Tartlaste poolelt tegi hiilgava partii kolmeseid 8st 7 tabanud ja üleplatsimehena 28 punkti põrutanud Leemet Böckler. Kodumeeskonna poolelt särasid Volodõmõr Ševtšenko ning Gert Kaldmäe, visates vastavalt 28 ja 25 silma.

Rapla Avis Utilitas kandis favoriidikoorma kindlalt välja Valmiera vastu. Kodusaalis saadi lätlastest jagu 96:64.

Võitjate parim oli 24 punkti, 7 resultatiivse söödu ja 5 vaheltlõikega Tyler Cheese. Külalistele tõi Edgars Kaufmanis 20 silma.

Ainsas lätlaste omavahelises duellis üllatas Ventspils kodusaalis Riia VEFi 99:92. Võõrustajate kõige tulemuslikum oli 18 punktiga Arturs Ausejs. Külalistele panustas Nysier Brooks 23 silmaga.

Päeva viimases lahing kujunes kõige pingelisemaks. Võrdselt kulgenud lahingus jäi Pärnu Sadam võõral väljakul lisaajal 98:102 alla Liepajale. Ühtlasi kadus valitseval Eesti meistril ka teoreetiline lootus jõuda ühisliiga play-off'i.

Võitjate poolelt tegid särava partii kaks meest. Renars Birkans viskas 25 punkti ja jagas 15 resultatiivset söötu, Karlis Silins panustas 27 silma ja 11 lauapalliga. Pärnu kasuks tõi Sverre Aav 20 punkti.

Olenevalt võistkonnast jääb põhiturniiri lõpuni üks kuni neli mängu. Kõik kaheksa veerandfinalisti on paigas, ent nende järjekord võib veel muutuda.

Tabeliseis:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles