MK-sarja ajalugu teinud naiste maratonil sai Läti suusataja 9. koha

Toimetas Ville Arike
Copy
Patricija Eiduka hoiab Läti suusatamist edukalt pildil, ta asub MK-sarja kokkuvõttes kolmanda kümne alguses.
Patricija Eiduka hoiab Läti suusatamist edukalt pildil, ta asub MK-sarja kokkuvõttes kolmanda kümne alguses. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Scanpix

Holmenkolleni suusamängudel tehti ajalugu, sest mitte kunagi varem polnud naised sõitnud MK-sarjas 50 km distantsi. Starti läks 32 julget suusatajat, Norra sai kaksikvõidu ja Läti 9. koha.

Juhtgrupp tasapisi hõrenes, kuid kuus paremat jäid peaaegu lõpuni kokku. Vabatehnikas sõidetud distantsil tegi teravaima lõpuspurdi norralanna Ragnhild Haga, kes edestas kaasmaalannat Astrid Slindi 0,3 ja ameeriklannat Jessie Digginsit 0,5 sekundiga.

Järgnesid austerlanna Teresa Stadlober (+2,9) ning veel kaks norralannat Nora Sanness (+3,5) ja Margarethe Bergane (+6,3). MK-sarja üldliider Tiril Udnes Weng – ikka norralanna – oli seitsmes (+23,3).

Järgmistena jõudsid poolteist minutit pärast võitjat kohale meie põhja- ja lõunanaaber, soomlanna Kerttu Niskanen edestas kahe kümnendikuga lätlannat Patricija Eidukat. Seega sai Läti ajaloolises MK-sõidus 9. koha.

Osalesid kõigest kümne riigi suusatajad. Norral oli stardis 12 naist, Soomel 5, USA-l 4, Rootsil ja Prantsusmaal 3 ning Lätil, Saksamaal, Austrial, Itaalial ja Kanadal 1. Kokku seega 32 ning võib lisada, et punkte jaguks MK-sõidus 50 paremale...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles