Tuuli Tomingas sai ühisstardist sõitudes eestlaste kõigi aegade parima koha!

Toimetas Ville Arike
Copy
Tuuli Tomingas
Tuuli Tomingas Foto: Tairo Lutter

Viimastel kuudel suurepärasesse hoogu sattunud Tuuli Tomingas saavutas laskesuusatamise MK-etapil Östersundis naiste 12,5 km ühisstardist sõidus 12. koha, mis on sel distantsil eestlaste kõigi aegade parim! Võitis itaallanna Dorothea Wierer.

Eelviimase, 29ndana ses sõidus võistlema pääsenud Tomingas lasi esimeses tiirus puhtalt ning väljus sealt 14ndana. Teises lamadestiirus tuli samuti viiest viis ning see tõstis ta juba esikümnesse.

Edasi tuli Tomingase raskeim koht – püstitiirud. Kuid ka nendest esimeses suutis ta tabada kõik viis märki! See tähendas juba kaheksandat kohta, kaotust liidrile Julia Simonile oli 39 sekundit.

Viimane tiir tõi ühe möödalasu ning viimasele ringile läks Tomingas veel üheksandana, kuid norralanna Ingrid Tandrevold ja tšehhitar Markéta Davidová hingasid kohe kuklasse. Tomingas lasigi kolm naist mööda, kuid saavutatud 12. koht on Eesti kõigi aegade parim ühisstardist sõitudes! Varem on 13. koha saanud Indrek Tobreluts ja Eveli Saue. 

Esikohaheitlus sai lahenduse viimases tiirus: sinnamaani juhtinud prantslanna Simon eksis ühel lasul, Wierer jätkas aga eksimatult. Itaallanna hoidiski edu lõpuni. Prantslanna Lou Jeanmonnot kaotas 6,3 ja Simon 11,1 sekundiga.

Sõidu 15 paremat:

Foto: biathlonresults.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles