Ermits ja Mannima näitasid Estoloppeti finaaletapil teistele koha kätte

Postimees Sport
Copy
24. Tamsalu-Neeruti maraton lõppes Kalev Ermitsa ja Tatjana Mannima võiduga.
24. Tamsalu-Neeruti maraton lõppes Kalev Ermitsa ja Tatjana Mannima võiduga. Foto: Adam Illingworth

Täna toimunud Estoloppeti sarja viimase etapi, 24. Tamsalu-Neeruti maratoni võitsid Kalev Ermits ja Tatjana Mannima, kes tulid ka selle hooaja Estoloppeti sarja võitjateks.

Pariisi puhkekülas peetud 24. Tamsalu-Neeruti maratoni võidu haaras endale täna Kalev Ermits (Areal Team) ajaga 2.00.48, teiseks tuli Oleksandr Lisohor 2.00.58 ja kolmandaks Gert Jõeäär (Veloplus) 2.07.22ga.

«Raskelt tulnud võit, kõva tööpäev oli, aga olen rahul. Täna oli väga hea tase kohal ning kohe alguses läks korralik andmine peale,» sõnas Ermits, kes tuli ka Estoloppeti sarja selle hooaja üldvõitjaks. «Tegin kõik kuus etappi kenasti kaasa, isegi klassikalised sõidud, mis olid mulle kohati päris rasked. Aga väga vahva oli, nägi uusi Eesti kohti ja väga lahedaid sõite oli nii lumesajus kui ka päikese käes nagu täna, väga vinge hooaeg on olnud,» kiitis Ermits.

Kalev Ermits
Kalev Ermits Foto: Adam Illingworth

Naistest ületas esimesena finišijoone Tatjana Mannima (Suusasemud I) 2.13.27, teiseks tuli Merilin Jürisaar (Team Nordic Jobs Worldwide) 2.20.03 ja kolmandaks Eva-Maris Saar (Kf Suusaklubi) 2.31.22ga.

«Ilm oli tõesti väga hea. Teise-kolmanda ringi peal läks rada natuke pehmemaks, aga suusaolud olid kõigil ju samasugused. Kohe alguses sain teistega vahe sisse ja eks jään nüüd ootama, kes tuli naistest sarja koondvõitjaks,» lausus Mannima. Peagi sai ta teada, et tema oligi üldvõitja.

Tatjana Mannima
Tatjana Mannima Foto: Adam Illingworth

14 km lühidistantsi võitsid Jonathan Juudas (Team Tallinn Biathlon) 44.28 ja Anett Liisa Parts (Tamsalu Ao Suusaklubi) 53.23ga. Lisaks toimusid ka lastesõidud.

Selle hooaja meeste koondvõitja oli Kalev Ermits, naistest Tatjana Mannima ning võistkondadest Suusasemud I.

24. Tamsalu-Neeruti suusamaratoni peakorraldaja Vahur Leemetsa sõnul võib maratoniga igati rahule jääda. «Saime täna mõnusalt päikselise suusailma ning kui veebruaris pidime maratoni lumepuuduse tõttu edasi lükkama, siis täna oli lund kenasti. Rahulolu peegeldus ka suusatajate nägudelt,» rõõmustas Leemets.

Estoloppeti sarja peakorraldaja Aare Eiche sõnul võib tänavuse hooajaga igati rahule jääda. «Taas kord sai korraldatud üks edukas hooaeg ning oleme rõõmsad, et saime maratonidega suusasõpradele rõõmu ja väljakutseid pakkuda. Suur tänu kõikide etappide peakorraldajatele, korraldusmeeskondadele, vabatahtlikele, sponsoritele ning kõigile, kes olid meile maratonide korraldamisel toeks ja abiks,» tänas Eiche.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles