Vägeva tagasituleku teinud Differtile jäi ikkagi Ungari GPl finaaliuks suletuks

Copy
Nelli Differt (taga) .
Nelli Differt (taga) . Foto: Tairo Lutter

Ungaris Budapestis peetakse vehklemise GP-etapp, kus asusid võistlustulle ka viis Eesti koondislast. Ainsana jõudis nelja parema hulka Nelli Differt, kes pidi tasavägises duellis poolfinaalis poolatari Renata Knapik-Miazga 14:13 paremust tunnistama.

Poolfinaal:

Nelli Differt läks poolfinaalis vastamisi turniirile teise asetuse saanud poolatari Renata Knapik-Miazgaga. Nende matš oli väga tasavägine ning otsustavaks said väiksed detailid.

Avaperioodil pakkusid mõlemad vehklejad ühe puhta puute ning lisaks veel kaks topelttorget. Nõnda lõppes esimesed 3 minutit seisuga 3:3.

Teisel perioodil jätkus väga võrdne heitlus. Kumbki vehkleja ei suutnud ühest torkest enamat eduseisu saavutada ning viimasele perioodile mindi viigiseisult 7:7.

Viimane periood algas paremini poolatarile. Knapik-Miazga tegi 9:9 viigiseisult neli vastuseta torget ning omas 43 sekundit enne normaalaja lõppu 13:9 eduseisu. Differt ei andnud alla ning püüdis lõpuni võidelda. See tuli ka eeskujulikult välja. Eesti vehkleja sooritas 23 sekundi jooksul neli osavat torget ning viigistas seisu 13:13 peale.

Järgnes lisaminut, kus kohtunikud andsid prioriteedi kõrgemat edetabelikohta omavale poolatarile. Differt pidi võitmiseks kindlasti torke tegema ning ta ka otsis seda agressiivselt. Eestlanna viis rünnakut lõppesid topelttorkega ning väga vähe jäi võidust puudu. Kuues rünnak Differtil ebaõnnestus ning poolatar suutis kontraga hoopis ise otsustava torke teha.

Nõnda jäi Differti saagiks Ungari GPl Eesti koondise parimana kolmas koht.

Eelringid:

Budapesti GPl asus võistlustulle nii Nelli Differt, Erika Kirpu, Kristina Kuusk, Irina Embrich, Julia Beljajeva ja Veronika Zuikova. Kolm viimast neist ei jõudnud Ungaris 64 parema hulka.

Kirpu ja Kuusk jõudsid mõlemad 16 parema hulka, ent seal sai nende teekond lõpu. Kirpul tuli kaheksandikfinaalis tunnistada 27-aastase ungarlanna Anna Kuni 15:11 paremust ning Kuusk jäi omakorda 15:3 alla 29-aastasele prantslannale Auriane Mallole.

Ainsana eestlannadest veerandfinaali jõudnud Differt kohtus kaheksa parema hulgas just Kuuse alistanud Malloga. Kolmekordse Euroopa meistri ja Differti lahing oli väga kaasahaarav ning võitja selgus otsustava torkega.

Differt oli kohtumise algust kontrollimas ning juhtis matši 8:5. Seejärel tegi prantslanna vahespurdi ning oma ise võimalust matšivõiduks. 13:14 kaotusseisu jäänud Differtil oli selg vastu seina, ent ta suutis kahe magusa torkega hoopis ise 15:14 matšivõidu teenida.

Poolfinaalis läheb Differt vastamisi kogenud poolatari Renata Knapik-Miazgaga. 34-aastase Poola vehkleja näol on tegemist kahekordse individuaalse EM-pronksiga.

Tagasi üles