Pole Bö vendasid, pole probleemi! Norra teenis ühisstardis ikkagi kaksikvõidu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Vetle Christiansen.
Vetle Christiansen. Foto: JOE KLAMAR/Scanpix

Laskesuusatamise MK-etapp Östersundis lõppes meeste ühisstardiga sõiduga. Favoriidina rajale läinud Vetle Sjåstad Christiansen teenis hooaja esimese etapivõidu.

Östersundis peetud meeste konkurentsis peetud võistlused olid mitme tipptegija haigestumise tõttu veidi madalama tasemega. Ühisstardiga sõidetud võistlusest jäid puudu näiteks Johannes Thingnes ja Tarjei Bö ning prantslasest mitmekordne olümpiavõitja Quentin Fillon Maillet.

Ühe favoriidina läks rajale Christiansen, kellel polnud sellest hooajast veel kirjas ühtegi MK-sarja etapivõitu. Norralane läbis aga ainsana kõik neli lasketiiru puhaste paberitega ning nõnda kindlustas ta ka endale karjääri neljanda etapivõidu.

Vaatamata enda kahe liidri puudumiseta teenis Norra koondis ikkagi kaksikvõidu. Teisena libises üle finišijoone Johannes Dale, kes heitles pikalt esikoha nimel, ent viimases lasketiirus tehtud üks möödalask ei lubanud teda kõrgemale teisest kohast.

Viimase poodiumikoha teenis alles 26. stardinumbriga võistlust alustanud Eric Perrot. 21-aastane prantslane tegi lasketiirudes ainult ühe eksimuse ning pidas kõva duelli Dalega, ent sel korral tuli rahulduda kolmanda positsiooniga. Arvestades seda, et ta hoiab MK-sarja kokkuvõttes alles 34. kohta, siis on see väga kõva sõna.

Foto: IBU datacenter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles