Linnamäe kerkis dramaatilise lõpplahenduse saanud Portugali EM-rallil poodiumile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Georg Linnamäe möödunud aasta Fafe rallil.
Georg Linnamäe möödunud aasta Fafe rallil. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Portugalis lükati käima tänavune ERC-sari ning avaetapil teenis Georg Linnamäe kolmanda koha. Etapivõit kuulus Uus-Meremaa ralliässale Hayden Paddonile.

ERC-sarja avaetapp pakkus väga palju dramaatikat. Kui eilne võistluspäev lõppes väga karmi avarii tõttu enneaegselt, siis täna pakkus punktikatse palju närvikõdi ja pahameelt eelkõige Soome rallisõpradele.

Enne punktikatset jahtisid rallil esikohta nii Mikko Heikkilä, Hayden Paddon kui ka Mads Östberg. Mehed mahtusid 7,7 sekundi sisse ning pikim õlekõrs oli soomlase käes. Georg Linnamäe jäi enne viimast kiiruskatset Heikkiläst 28 sekundi kaugusele.

Soomlast tabas aga täielik ebaõnn. Rallivõidu suunas liikunud Heikkiläl purunes viimasel kiiruskatsel rehv ning ta kaotas põhikonkurentidele peaaegu kolm minutit. Nõnda võitis hoopis Paddon, kes edestas finišis Östbergi 10,7 sekundiga.

Rõõmustada sai aga punktikatsel kolmandat aega näidanud Linnamäe, kes kerkis konkurendi ebaõnne tõttu poodiumile. 24-aastane rallimees jäi enda sooritusega rahule, ent soovinuks mõistagi kiiremaid aegu näidata.

«Arvestades, et sõidame uue autoga, millega pole väga palju testinud, siis on tulemus normaalne. Soovinuks kiirematele lähemal olla, aga ma ei suutnud nende tempos kogu nädala püsida,» lausus Linnamäe finišis.

Portugalis osales veel kolm Eesti rallimeest. Eile rehvipurunemise tõttu kõrgest mängust langenud Robert Virves teenis kokkuvõttes 16. koha, ent positiivse poolena teenis ta Portugalis kaks katsevõitu. Joosep Ralf Nõgene ja Gregor Jeets pidid ralli katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles