Jalgpallimaailmas kerkib suurjõud, mis ei väsi üllatamast

Karl-Joosep Küngas
Copy
Napoli fännid ihkavad juba näha, kuidas nende lemmikud üle 33 aasta taaskord Itaalia meistrikarika pea kohale tõstavad.
Napoli fännid ihkavad juba näha, kuidas nende lemmikud üle 33 aasta taaskord Itaalia meistrikarika pea kohale tõstavad. Foto: Agostino Gemito/LiveMedia / ipa-/SCANPIX

Suurema kisa ja kärata on Euroopa ühes jalgpallikantsis toimunud võimuvahetus ning seda tegelikult väga veenvalt. Itaalia jalgpalliliigat valitseb tänavu täielikult Napoli meeskond, kes võib parimal juhul juba aprillis tiitlivõitu tähistama hakata ja eurosarjale keskenduda.

Kui tänapäeval mõnes tippliigas ühtäkki üks klubi võimutsema asub, siis eelnevad tihtilugu sellele mitmed üleminekud, kus loobitakse lauale miljoneid eurosid. Napoli on valinud täiesti teise teekonna, kuna omanike taskud pole lõputult raha täis. Nad loobusid mitme kogenud mängumehe lepingute pikendamisest, et suunata tähelepanu noorematele jalgpalluritele, kes suudaksid uut taktikalist plaani rakendada. Seejuures on Napoli üks vähestest tippklubidest, kes viimase 12 kuu üleminekute juures kasumit teenis.

Meeskonna juurest lahkusid viimaste aastate tugitalad Kalidou Koulibaly, Lorenzo Insigne, Dries Mertens, Fabian Ruiz ja David Ospina, aga asendused leiti 22-aastase Khvicha Kvaratskhelia, Frank Zambo Anguissa ja Kim Min-jae näol. Enne tänavust hooaega neist liiga palju ei teatud, ent nüüd on kõik mehed suurklubide radaritel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles