Kalle Rovanperä üllatav avaldus: ralli on jama ka enda parimal kujul

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: IMAGO / Nikos Katikis

Läinud nädalavahetusel algas autoralli ERC-sarja hooaeg, kui sõideti esimene osavõistlus Portugalis. Kogu nädalavahetuse hoidis võidumõtteid soomlane Mikko Heikkilä, kes ebaõnne tõttu siiski kaheksanda kohaga leppima pidi. Talle avaldas toetust ka valitsev autoralli maailmameister Kalle Rovanperä.

Heikkilä oli rallivõidust viie kilomeetri kaugusel, kui ühtäkki tema auto rehv purunes. Punktikatse keskpaigas tuli rehvi vahetada ning nõnda kadus võimalus heidelda võidu eest. Liidrikohal olnud soomlane kaotas konkurentidele peaaegu kolm minutit ning nõnda leppis hoopis kaheksanda kohaga.

31-aastane rallisõitja oli mõistagi löödud. «Viimasel kiiruskatsel purunes rehv, mis kukutas meid liidrikohalt kaheksandaks. Vabandan enda taustajõudude ees. See ei olnud lõpp, mida sellele rallile soovinuks. See on aga ralli ja me tuleme sellest tugevamana tagasi,» kirjutas Heikkilä sotsiaalmeedias.

Antud postituse alla tuli väga palju toetavaid sõnumeid. Ühe nendest saatis Heikkilä suunas valitsev maailmameister Rovanperä. «Ralli on jama ka enda parimal kujul,» tõdes Rovanperä.

Fafe ralli võitis lõpuks Uus-Meremaa rallisõitja Hayden Paddon, kelle kõrval tõusid poodiumile veel Mads Östberg ja Eesti rallisõitja Georg Linnamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles