VIDEO ⟩ Kullamäe korraldas Leedus viskekontserti, Eesti koondislased võidukad nii Itaalias kui Hispaanias

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristian Kullamäe mänguhoos.
Kristian Kullamäe mänguhoos. Foto: BC 7bet-Lietkabelis Panevėžys/Facebook

Eesti korvpallikoondislased said läinud nädalavahetusel võidurõõmu tunda nii Leedu, Hispaania kui ka Itaalia kõrgliigades. 

Euroopas mängivatest korvpallikoondislastest pakkus individuaalselt parima etteaste Kristian Kullamäe, kes vedas Lietkabelise 91:71 võidule lähirivaali Utena Juventuse üle. Tagamängija kontosse jäi peaaegu 27 minuti jooksul 21 punkti, viis korvisöötu, kolm lauapalli ja vaheltlõige. Tema +/- näitajaks oli meeskonna paremuselt teine tulemus +16.

Võit aitas Lietkabelisel Leedu kõrgliigas tõusta neljandale kohale. Sarnaselt Juventusele on neil kirjas 14 võitu ja 8 kaotust. Esikohal jätkab Kaunase Žalgiris, kes nädalavahetusel tunnistas Vilniuse Rytase 100:94 paremust. Kolmas on 15 võidu ja 6 kaotusega BC Wolves.

Hispaania kõrgliigas astusid Baskonia rivistuses väljakule Maik-Kalev Kotsar ja Sander Raieste. Koduses liigas viienda järjestikuse võidu teeninud Baskonia seljatas pühapäeval võõrsil 83:71 Real Betisi.

Eesti koondislased alustasid kohtumist Real Betisi vastu pingilt, ent teenisid mõlemad korralikult minuteid. Kotsar viskas 15 minutiga kaheksa punkti ja võttis kaks lauapalli. Samas oli tema +/- näitaja meeskonna paremuselt teine +16. Koondisekaaslasest minuti enam mänguaega teeninud Raieste arvele jäi neli silma ja kaks lauapalli, mis tulid mõlemad ründest.

Itaalia kõrgliigas oli võistlustules koguni kolm Eesti koondislast. Võidurõõmu said neist tunda Kaspar Treier ja Mikk Jurkatamm.

Treieri koduklubi Sassari teenis viienda järjestikuse võidu, kui võõrsil oldi 90:80 üle Scafati meeskonnast. Eestlane mängis väga efektiivselt, kui viskas 12 minutiga 10 punkti (nii kahesed kui kolmesed 2/3).

Play-off-kohtadele lähemale jõudnud Jurkatamm ja Treviso teenisid koduväljakul magusa 85:76 võidu kaheksandal kohal paikneva Trento üle. Ainult seitsmeks minutiks väljakule usaldatud Jurkatamm suutis lühikese ajaga visata kuus silma ja teha ühe vaheltlõike.

Ainsana pidi kaotusekibedust tundma Brindises mängiv Joonas Riismaa. Koduväljakul tunnistati kõrgliiga liidri Milano Olimpia 98:79 paremust. 21-aastane Eesti koondislane sai Euroliiga meeskonna vastu 11 minutit mänguaega ning tõi selle jooksul viis punkti ja võttis ühe lauapalli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles