Muutused laskesuusaliidus: Zahkna lahkub peasekretäri ametikohalt

Postimees Sport
Copy
Hillar Zahkna
Hillar Zahkna Foto: Marianne Loorents/SL Õhtuleht/Scanpix

Aprillist alustab Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretäri ametis tööd Mihkel Joosing. Senine peasekretär Hillar Zahkna keskendub Eestis rahvusvaheliste võistluste korraldamisele.

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni presidendi Tarmo Kärsna sõnul sai uue peasekretäri valimisel määravaks Mihkel Joosingu pikaajaline spordiorganisatsiooni juhtimise ja rahvusvahelise koostöö kogemus. Samuti on Joosing olnud laskesuusatamises tegev nii sportlase kui treenerina ning aidanud koostada laskesuusatamise treenerite koolitusprogramme. «Mihklil on laskesuusatamise ja spordijuhtimise alal väga mitmetahuline kogemus. Selline pagas on väga hea, millega peasekretäri ametis alustada,» ütles Kärsna.

Laskesuusatamine on olnud juba noorest east Mihkel Joosingu elu lahutamatu osa. «Sportlase, treeneri ja korraldajana olen näinud ala erinevaid võimalusi ning kitsaskohti. Peasekretäri ametikoha pakkumise otsustasin vastu võtta sellepärast, et see on minu jaoks väga südamelähedane ning väljakutsuv,» ütles Joosing. «Minu suurimad väljakutsed on leida võimalusi, kuidas ELSF organisatsioonina saaks kõigile pooltele veel paremaks partneriks ja läbi selle luua lahendusi, et laskesuusatamine oleks Eestis jätkusuutlik, arenev ja tulemuslik talispordiala,» lisas Joosing.

Mihkel Joosing.
Mihkel Joosing. Foto: Greta Külvet / ELSF

Peasekretäri ametist lahkuv Hillar Zahkna jääb alaliiduga tihedalt seotuks. «Hillar jätkab ELSFi juhatuses ja suunab lähiaastatel fookuse Eestis toimuvate rahvusvaheliste laskesuusatamise võistluste korraldamisele,» ütles Kärsna. 2024. aastal toimuvad Otepääl noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused, 2025. aastal IBU karikasarja finaaletapid, 2026. aastal maailmakarikaetapp ja 2027. aastal maailmameistrivõistlused. «Märkimata ei saa jätta ka klubi Võru Biathlon, mille üks eestvedajatest on Hillar Zahkna ning kus sirgub mitmeid andekaid sportlasi,» lisas Kärsna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles