Venemaa vehklemisliidu asepresident käib okupeeritud Ukraina aladel kekutamas

Postimees Sport
Copy
Ukrainas jätkub jõhker sõda, aga venelased lubati tagasi võistlusareenile. Tegemist on sümbolfotoga.
Ukrainas jätkub jõhker sõda, aga venelased lubati tagasi võistlusareenile. Tegemist on sümbolfotoga. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Paar päeva tagasi saabus uudis, et Rahvusvaheline vehklemisliit (FIE) lubab Venemaa (ja Valgevene) sportlastel taas võistlema hakata. Veidi hiljem hakkas sotsiaalmeedias levima kõnekas foto.

Ukraina sporti kajastaval Instagrami kontol avaldati postitus, kus Venemaa vehklemisliidu asepresident ja Nižni Novgorodi linnaduuma esimees Oleg Lavritšev poseerib koos oma sõduritega. Fotol on riigilipu taustal on muuhulgas kujutatud Ukraina sõja toetajate sümboliks saanud Z-täht.

«Lavritšev külastab regulaarselt venelaste ajutisel okupeeritud Ukraina alasid. Väidetavalt on ta teinud juba üheksa säärast reisi. Ta kohtub venemeelsete sõduritega ning jagab sellest meelsasti fotosid sotsiaalmeedias,» seisab postituses.

«Lisaks aitab Lavritšev varustada toiduainete, auto- ja sõjatehnika kogumisega Ukraina vastu võitlevaid Venemaa terroriste. Teisisõnu, Venemaa vehklemisliidu asepresident aitab Vene armeel tappa Ukraina sõjaväelasi ja tsiviilelanikke. Oma tegevuse tõttu on Lavritšev ka ise terrorist ja sõja sihtmärk.

Samal ajal lubas FIE Venemaa ametnikel ja sportlastel taas võistlustel osaleda. Kuidas peaksid Ukraina sportlased ja ametnikud reageerima ning käituma sellise inimese nagu Lavritševiga kohtudes?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles