Ukraina tipptennisist keeldus paanikahoo tõttu mängust agressorriigi esindajaga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Lesia Tšurenko
Lesia Tšurenko Foto: Rob Prange / AFP7 / Scanpix

Valgevenelanna Arõna Sabalenka (WTA 2.) pääses Indian Wellsi tenniseturniiril neljandasse ringi, sest vastane ukrainlanna Lesia Tšurenko (WTA 95.) keeldus mängimast.

Ametlikult kanti protokolli lakooniliselt «isiklikud põhjused». Hiljem selgitas Tšurenko aga kodumaa meediale, et teda jahmatas tennisejuhtide suhtumine.

«Minu loobumise põhjus oli paanikahoog. Kirja pandi «isiklikud põhjused», aga tegelikult oli mul raske hingata, võiks isegi öelda, et olin hüsteerikas,» selgitas 33-aastane tennisist.

«Vestlesin mõni päev tagasi WTA tegevdirektori Steve Simoniga ja olin kuuldust šokeeritud. Ta ütles mulle, et tema isiklikult [Ukraina] sõda ei toeta, aga kui Venemaa ja Valgevene mängijad seda teevad, siis neil on õigus oma arvamusele, ja ma ei peaks laskma end sellest häirida. Samas märkis ta, et kui tema kodus midagi sellist juhtuks, oleks ta hirmul.»

Simon hirmutas ukrainlannat veel. «Lisaks oli ta enesekindel, et Venemaa ja Valgevene sportlased lubatakse olümpiale, täpselt nagu toimus tennises. Tema arvates ei rikuta praegu kuidagi ausa mängu ja olümpia põhimõtteid,» jätkas Tšurenko.

Tegevdirektori sõnumid olid väga vastukäivad. Ühest küljest avaldas ta sportlasele toetust, teisalt kiirgas WTA juhist sügavat ükskõiksust. «Jätkan olukorra seiramist,» vastas Simon, kui Tšurenko küsis temalt Ukraina toetusmehhanismide kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles