Eesti biatlonipere vihastas susserdava suusaliidu peale: loome kriteeriumid, millest kinni ei pea (1)

Postimees Sport
Copy
Raido Ränkel on suusaliidu otsuses pettunud.
Raido Ränkel on suusaliidu otsuses pettunud. Foto: Henrik Osula

Eesti suusaliit kinnitas sportlased, kes saavad tuleval nädalal osaleda Tallinna Lauluväljakul peetaval murdmaa MK-etapil. Nii mõnegi arvates tehti koosseisu valikul valesid otsuseid.

Sotsiaalmeedias avaldasid pahameelt Eesti laskesuusakoondislane Raido Ränkel ja hooaja eel tipp-biatlonist loobunud Kalev Ermits. Mõlemad on tänavu murdmaarajal näidanud häid tulemusi ning vääriks justkui kohta tosinaliikmelises koondise. Kumbagi seal aga pole.

«Tänavuse hooaja valitsevat Eesti meistrit (22.12.2022) 10 km klassikadistantsil ei lasta kodusel MK-etapil starti? Aitäh teile suusaliit ja co,» postitas Ränkel ühsimeediasse. «Kuna oled biatleet?»

Foto: Kuvatõmmis Raido Ränkeli Instagamist.

Sarnase, ent veelgi põhjalikuma avaldusega tuli välja ka Ermits. «Võtsin juba suvel selle võistluse enda eesmärgiks ning hakkasin asju ajama,» kirjutas ta.

«Andsin enda soovist aegsasti suusaliidu ala juhtidele teada ning uurisin, millised on kvalifitseerumise tingimused.

Aktiveerisin enda FIS-litsentsi ning osalesin juba suvistel rullsuusavõistlusel, et korjata vajalikke FIS-punkte ja võistluskogemusi.

Osalesin talvel kahel Eesti meistrivõistlustel: klassika sprindis ning vabastiilis eraldistardiga distantsil. Kohad vastavalt 6. ja 2. ning antud võistlusega sai täidetud justkui kvalifitseerumise statuut. 

Uurisin treeneritelt, kas kvalifitseerumiseks toimub veel katsevõistlusi, kus peaksin osalema, mille peale sain kinnituse, et eraldi katsevõistlust selle jaoks ei ole. 

Lootsin naiivselt, et olen kõik vajaliku teinud ning võiksin kuuluda 12 valitud suusataja sekka.»

Ermits lisas, et kuna suusaliit pani koondise kokku pingerea alusel, peaks tema olema pundis tugev keskmik. «Nõutuks teeb ka see, et peatreener mulle otsust edastades andis mõista, et olen siiski endine laskesuusataja ning pole ennast murdmaasuusatajana nimetanud,» tõi Ermits välja veel ühe kummalise nüansi. 

Foto: Kuvatõmmis Kalev Ermitsa Instagramist,
Foto: Kuvatõmmis Kalev Ermitsa Instagramis.

Ermitsa abikaasa, Eesti laskesuusakoondislane Regina jagas postitust Instagramis ning nõelas teravalt: «Suusaliidu klassika: loome kriteeriumid, millest kinni ei pea.»

Ta jätkas: «Teades, mis argumendid ja «probleemid» neil seal otsustaval koosolekul laual olid, siis on ikka piinlik küll, et üks alaliit selliste asjade pärast muretseb. PARIM otsus, ja ma rõhutan PARIM, oli 16-aastaselt valida laskesuusatamine, tegeledes ise murdmaaga tol ajal, sest juba siis nägin ma nii suuri puudujääke ja probleeme selles alaliidus ning 0 väljavaadet sportlasena.»

21. märtsil Tallinnas toimuval MK-etapil esindavad Eestit: Alvar Johannes Alev, Marko Kilp, Martin Himma, Henri Roos, Kaarel Kasper Kõrge, Karl Sebastian Dremljuga, Olle Ilmar Jaama, Ralf Kivil, Anders Veerpalu, Toni Andree Saarepuu, Lars Piirmann, Martin Nassar. Varuliikmetena on välja toodud Leivo Luha, Kaspar Päärson ja Kevin Grihin.

Foto: Kuvatõmmis Regina Ermitsa Instagramist.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles