VIDEO ⟩ Ermil oli ühes läbi aegade vägevamas seitsmevõistluses ootamatu roll: ta rebestas peaaegu reielihast

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kyle Garland valas pärast hiilgavat võistlust õnnepisaraid.
Kyle Garland valas pärast hiilgavat võistlust õnnepisaraid. Foto: Kirby Lee/USA Today Sports/Scanpix

Georgias tudeeriva Johannes Ermi enda seitsmevõistlus läks küll vigastuse nahka, ent ta aitas suurepärase tulemuseni koolivenna ja sõbra Kyle Garlandi.

Jutt käib eelmise nädala lõpus peetud USA üliõpilasmeistrivõistlustest. Avapäeval isikliku rekordi tempos liikunud Ermi kukutas suurest mängust reievigastus, ent sellele vaatamata andis ta oma suure panuse. Pärast teivashüppe nulli täitis meie mees Garlandile 1000 meetri jooksus «jänese» rolli.

Töö sai hästi tehtud. Erm küll finišisse ei jõudnud, ent aitas ameeriklasel panna ilus punkt läbi aegade teise tulemuse, 6639 punktiga lõppenud võistlusele. Garlandi jäi Ashton Eatonile kuuluvast maailmarekordist lahutama vaid kuus silma.

«Pühendan poole sellest võidust ja punktisummast Johannesele. Ta rebestas peaaegu reielihast, aga näitas oma sisu ja tahtis ikkagi mulle jänest joosta. Ta tahtis näha mind õnnestumas ja see näitab, milline inimene ta on. Olen väga tänulik, et ta on mu treeningpartner ja väga lähedane sõber,» lausus Garland pärast võistlust.

Mõõduvõtu tase oli väga kõrge. Teise koha noppinud Puerto Rico esindaja Ayden Owens-Delerme tõusis kõigi aegade edetabelis 6518 silmaga kolmandaks. Poodiumi madalaima astme hõivas Leo Neugebauer (6214), 6000 punktist sai jagu seitse meest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles