Meedia: endise tippsuusahüppaja laip leiti tegelikult juba mitu kuud tagasi

Christopher Krutto
Copy
Antonin Hajek.
Antonin Hajek. Foto: imago sportfotodienst/Scanix

35-aastaselt Malaisiast surnuna leitud endine suusahüppaja Antonin Hajek viibis väidetavalt mitu kuud surnukuuris.

Möödunud nädalal teatas Tšehhi suusaliit, et Hajek on surnud. Kuigi teadaanne oli napp, siis tegelikult oli perekond kuulutanud mehe kadunuks juba möödunud aasta oktoobris.

Tšehhi portaal Blesk kirjutab, et septembris Malaisiasse puhkama läinud mees läks väidetavalt kaduma juba sama kuu lõpus, kui sattus tormisele merele. 30. septembril leiti tema laip, kuid see seisis mitu kuud surnukuuris, sest tema isikut ei suudetud pikalt tuvastada.

Hajeki endise koondisekaaslase Jakub Janda sõnul armastas Hajek Malaisiat väga ning läks sinna ilmselt puhkama, sest kodus oli läinud olukord keeruliseks. Nimelt juhendas ta vahepeal ka Tšehhi naissuusahüppajate koondist ning tal tekkis seal ühe hoolealusega suhe.

Kui Hajeki naine sai sellest suhtest teada, ootas meest ees lahutus. «Sel hetkel ta ilmselt otsustas sinna minna ja puhata, sest viimane aasta või vähemalt viimased kuus kuud ei läinud vastavalt tema ootustele,» vahendab Blesk Janda kommentaari CNN Prima Newsile.

Hajeki tipptulemused sportlasena jäävad enam kui kümne aasta taha. Karjääri jooksul ei pääsenud ta kordagi MK-sarjas esikolmikusse, kuid jäi kahel korral poodiumilt esimesena välja.

2010. aastal tuli ta MK-etapil Kulmis ja Sapporos neljandaks. Tema nimele kuulub ka Tšehhi rahvusrekord lennumäel, milleks on 236 meetrit. Selle ta saavutas 2010. aastal Planicas. Ta lõpetas oma sportlaskarjääri 2015. aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles