Tenniseliidu juht: eeldatavalt nõutaks ka meilt Venemaa ja Valgevene tennisistide võistlema lubamist

Ville Arike
, reporter
Copy
Pildimeenutus Tallinna WTA-turniiri lõpetamiselt. Vasakult tenniseliidu president Enn Pant, Eesti Vabariigi president Alar Karis, võitja Barbora Krejcikova, finalist Anett Kontaveit, Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja tenniseliidu peasekretär Allar Hint.
Foto Tairo Lutter, Postimees
Pildimeenutus Tallinna WTA-turniiri lõpetamiselt. Vasakult tenniseliidu president Enn Pant, Eesti Vabariigi president Alar Karis, võitja Barbora Krejcikova, finalist Anett Kontaveit, Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja tenniseliidu peasekretär Allar Hint. Foto Tairo Lutter, Postimees Foto: Tairo Lutter

Eesti Tennise Liit teatas täna, et sel aastal naiste WTA-taseme turniiri Tallinnas enam ei korraldata. Alaliidu peasekretäri Allar Hindi sõnul on peamiseks põhjuseks riigipoolse rahastuse puudumine. WTAga otsesuhtluseni Venemaa ja Valgevene sportlaste mängima lubamise teemal ei jõutud. 

«WTA poolt oli pakkumises kolmeaastane leping, aga praeguses olukorras on väga keeruline leida sponsoreid, kes nii pika perspektiiviga toetust jagaksid ning seda ilma riigipoolse panuse kindluseta. Takistuseks on ka aspekt, et WTA nõue on turniiridele lubada võistlema Venemaa ja Valgevene sportlased, mis aga ei sobi kokku meie põhimõtetega,» ütles Hint pressiteates.

Postimehega vesteldes lisas Hint täpsustuseks, et otsekontakti naistetennise profiorganisatsiooni, turniire korraldava WTAga agressorriikide sportlaste võistlema lubamise teemal pole olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles