Prantsusmaa ja Rootsi suusatähed suutsid valada kaks tõrvatilka Norra meepotti

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jonna Sundling suutis Drammenis teenida teise koha.
Jonna Sundling suutis Drammenis teenida teise koha. Foto: Valancic/Sportida/SIPA/Scanpix

Murdmaasuusatamise MK-sari jätkus Norras Drammenis, kus sõideti linnasprindid. Nii naiste kui ka meeste seas triumfeerisid Norra suusatajad, ent kogu poodiumit nad siiski ei hõivanud.

Meeste konkurentsis jätkus Johannes Hösflot Kläbo valitsemine. MK-sarja üldliider suutis taaskord Drammenis võidutseda ning teenis juba hooaja 15. võidu, kui sinna arvestada ka üks individuaalne MM-kuld.

Kläbo suutis finaalis jätta kõik konkurendid turvalisse kaugusesse ning sai finišijoonel juba rahvale lehvitada. Talle järgnesid Erik Valnes ning norralaste kolmikvõidu rikkunud prantslane Richard Jouve. Seejuures oli meeste finaalis stardijoonel viis norralast.

Foto: FIS

Naiste konkurentsis jättis samuti võidu Norrasse Kristine Stavaas Skistad, kes oli parim ka kvalifikatsioonis. Seejuures lubas Skistad konkurentidel end edestada nii veerand- kui ka poolifinaalis, ent otsustavas sõidus näitas ta enda tõelist vormi.

Norralannade kaksikvõidu rikkus ära valitsev maailmameister Jonna Sundling, kes jäi võitjast 1,22 sekundi kaugusele. Viimasele poodiumiastmele kerkis MK-sarja üldliider Tiril Udnes Weng, kel jäi võitjast lahutama 1,83 sekundit.

Foto: FIS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles