MEISTRITE LIIGA Messi rekordit korranud Haaland juhtis City hävitustööd Leipzigi vastu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Erling Haaland.
Erling Haaland. Foto: IMAGO/Andrew Yates/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid järgmised veerandfinalistid. Koha kaheksa parema hulgas tagasi Manchester City ja Milano Inter.

Manchester City — Leipzig RB 7:0 (22., 24., 45.+2., 54., 57. Erling Haaland, 49. Ilkay Gündogan) (Kokkuvõttes 8:1)

Valitsev Inglismaa meisterklubi Manchester City läks korduskohtumisele Leipzigiga vastu kindla soosikuna ning favoriidikoormaga tuldi edukalt toime. Selles tuleb rahakal Inglismaa tippklubil tänusõnad öelda enda tähtründajale Erling Haalandile.

Avapoolaaja alguses mitut võimalust omanud Haaland jõudis esimest korda sihile 22. minutil, kui norralane realiseeris VARi poolt antud penalti. Sealt hakkas kõik Saksamaa klubi poolelt allamäge veerema.

Juba kaks minutit hiljem kõksas Haaland peaga tabloole seisuks 2:0. Esmalt tabas Kevin De Bruyne kauglöök põiklatti ning norralane oli esimesena lahtiseks jäänud pallil jaol.

Avapoolaja lõpus raputas Haaland veelkord Leipzigi haavadele soola. Leipzigi keskpoolik Amadou Haidara püüdis enda väravajoonelt palli ohutusse kohta lüüa, ent see tabas meetri kaugusel olnud Haalandi ja pall jällegi väravas.

Teise poolaja alguses tegi City vastasega täiesti sotid selgeks. Esmalt tegi Gündogan karistusalajoonelt sooritatud kauglöögiga seisuks 4:0 ning seejärel suutis Haaland kahel korral seista õigel ajal õiges kohas ning väravavahi tõrjest tagasipõrkunud palli väravasse toimetada.

Peagi korjati Haaland vahetusmeeste pingile, ent tema vägev õhtu kirjutati ka Meistrite liiga rekordite raamatusse. Nimelt on Meistrite liiga väljalangemismängudes viie väravani jõudnud ainult Lionel Messi, kes tegi seda 2012. aastal Bayeri Leverkuseni vastu võetud 7:1 mängus.

Viimase ehk seitsmenda naela lõi Leipzigi kirstule kogu kohtumise teravusi tekitanud De Bruyne.

FC Porto — Milano Inter 0:0 (Kokkuvõttes 0:1)

Milano Inter sõitis korduskohtumisele Portugali küll 1:0 eduseisus, ent Porto oli koduväljakul ikkagi kerge soosik. Olid nad ju koduväljakul sel hooajal maha murdnud nii Leverkuseni kui ka Madridi Atletico.

Kohtumise käigus oligi Porto selgelt üritavam, ent Interi kaitsemüür püsis vankumatult. Alles kohtumise üleminutitel tekkisid kodumeeskonnal mitmed ideaalsed võimalused.

Viiendal üleminutil suutsid Porto mängijad lühikese ajaga lüüa pall nii posti kui ka põiklatti. Samas pall väravasse ikkagi kordagi ei maandnud ning Inter võis kergendatult hingata. Nemad on kaheksa parema hulgas ning Porto peab taaskord järgmist hooaega ootama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles