Toyota rallitiimil on ambitsioonikas plaan, mis võiks anda konkurentide ees eelise

Christopher Krutto
Copy
Kalle Rovanperä Soome rallil.
Kalle Rovanperä Soome rallil. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Kui hetkel asub Toyota rallitiimi ametlik testiala avalikel teedel, siis pikas perspektiivis on meeskonnal plaan ehitada oma testiala.

«Toyota on reserveerinud Kuohus maa-ala, kuhu me mõtleme ehitada oma testiteed. Seal on metsateedest selline põhi, kuhu saaks oma testiteed ehitada,» avaldas Toyota rallitiimi pealik Jari-Matti Latvala Rallit.fi-le antud intervjuus.

See oleks tiimile mitmes mõttes kasulik, sest siis saaksid nad praegusest veelgi vabamalt testida. Eriti oluliseks muutus oma testiala ehitus siis, kui Hyundai kolis oma ametliku testiala samuti Kesk-Soome, täpsemalt Jämsasse. Tänavusest on meeskondadel kastuada ka vähem testipäevi kui varem.

«Meil on isegi praegu hea koht, aga sellel on oma piirangud. Kõik teeb tuleb alati sulgeda ja ülejäänud liiklusega peab arvestama. Teedehooldusega tuleb samuti tegeleda, mis tähendab, et testimist peab kohati piirama. Kui sul on oma testiala, siis saad seda kasutada alati, kui soovid,» seletas Latvala.

Tõenäoliselt peab olema tegu olema suhteliselt suure maalapiga, sest reeglite järgi võib testitee pikkuseks olla kuni 12 km. Latvala kinnitas, et ala on suur.

Kuigi Soomes testitakse üldiselt kruusal, siis Rallit.fi sõnul avaks oma testiala Toyotale võimaluse ehitada ka sinna lühema asfaltsektsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles