BLOGI ⟩ Väravasuu lukku keeranud Real kukutas Liverpooli, ajalugu teinud Napoli pani sakslased paika

Karl-Joosep Küngas
Copy
Vinicius Jr.
Vinicius Jr. Foto: REUTERS/Susana Vera/SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas on selgunud kõik kaheksa veerandfinalisti. Viimasena tagasid veerandfinaali koha Madridi Real ja Napoli.

Madridi Real — Liverpool 1:0 (79. Karim Benzema) (Kokkuvõttes 6:2 Realile)

Valitsev Meistrite liiga võitja Real võõrustas külalisi Inglismaalt olukorras, kus neil oli avamängust all 5:2 eduseis. Hispaania jalgpallihiid tõestas taaskord, et nad oskavad mängida nii lustakat ja ründavat jalgpalli kui ka kontrollitud ja kaitsvamat.

Nende eesmärk koduväljakul oli selgelt tappa mängutempot ning säilitada võimalikult palju palli. Sellega saadi oivaliselt hakkama ning Liverpooli surve mõjus hoopis laastavalt nende endi vastupidavusele.

Enda väravasuu täielikult lukku keeranud Real ei lubanud teisel poolajal enda väravalähistel midagi ohtlikku sündida. Seevastu ise jõuti korra sihile, kui Vinicius Jr-i ja Karim Benzema koostöö taaskord vilja kandis.

Nõnda jõudis Real viimase 13 aasta jooksul 11. korda Meistrite liigas vähemalt veerandfinaali, seejuures kolmandat hooaega järjest.

Napoli — Frankfurdi Eintracht 3:0 (45.+2., 53. Victor Osimhen, 64. Piotr Zielinski) (Kokkuvõttes 5:0 Napolile)

Selles paaris tegi Napoli juba suure eeltöö ära avakohtumisega Saksamaal, mis võideti 2:0. Sel hooajal Euroopas ainult ühe kaotuse saanud Itaalia kõrgliiga valitseja ei soovinud ka täna kuidagi kergemalt võtta.

Kohtumist kontrolliti esimestest minutitest alates ning elukordi skoorimiseks tekitati väga palju. Avapoolajal nähti siiski ainult üht väravat, kui enda Meistrite liiga hooaja kolmanda tabamuse lõi Victor Osimhen.

Teise poolaja alguses tõmbas Osimhen sisuliselt Eintrachtile juba vee peale, sest pärast tema teist tabamust oli kokkuvõttes juba seis 4:0. Viimase naela lõi teisel poolajal veel sakslaste kirstule Piotr Zielinski, kes realiseeris penalti.

Tänane võit oli Napolile väga eriline, sest 118-aastase ajaloo juures pole neil kunagi õnnestunud Euroopa tugevaimas klubisarjas veerandfinaali jõuda. Nüüd on see linnuke kirjas.

Meistrite liiga veerandfinalistid

  • Londoni Chelsea (Inglismaa)
  • Manchester City (Inglismaa)
  • Müncheni Bayern (Saksamaa)
  • Madridi Real (Hispaania)
  • Lissaboni Benfica (Portugal)
  • Milano Inter (Itaalia)
  • AC Milan (Itaalia)
  • Napoli (Itaalia)

Enne mänge:

Enne tänast on veerandfinaali endale koha kindlustanud Manchester City, Müncheni Bayern, Milano Inter, AC Milan, Lissaboni Benfica ja Londoni Chelsea. Täna tuleb nende kõrvale veel kaks meeskonda ning favoriidi koormat kannavad viimastes kaheksandikfinaalides koduväljakul mängivad Madridi Real ja Napoli.

Hispaania jalgpallihiid Real võõrustab möödunud hooaja finaali kordusmatšis Liverpooli olukorras, kus neil on kasutada 5:2 eduseis. Kaks nädalat tagasi Inglismaal toimunud lahing algas Liverpoolile ideaalselt, kui 15 minutiga oldi 2:0 eduseisus, ent seejärel haaras valitsev meister juhtohjad ning lõi kokku viis vastuseta tabamust.

Itaalias võõrustab Napoli külalisi Saksamaalt olukorras, kus neil on avamängust all 2:0 eduseis. Napoli on nüüd selge soosik ning seda kinnitab ka viimaste nädalate tulemused. Euroopas tänavu ainult ühe korra kaotusekibedust tundnud Napolit püüab Eintracht alistada olukorras, kus viimases neljas mängus pole suudetud võidurõõmu tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles