Venemaa olümpiasangar sai ootamatult suure au osaliseks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Natalia Istšenko ühes kaaslastega 2012. aasta olümpiavõitu tähistamas.
Natalia Istšenko ühes kaaslastega 2012. aasta olümpiavõitu tähistamas. Foto: Martin Bureau / AFP / Scanpix

Rahvusvaheline ujumisliit (FINA) otsustas Venemaa olümpiasangari, sünkroonujumise viiekordse olümpiavõitja Natalia Istšenko valida ujumise kuulsuste halli liikmeks.

Istšenko ja veel 12 ujumise suurkuju, kelle seas on muide ka olümpiaajaloo edukaim ujuja Michael Phelps, saavad USAs Fort Lauderdale'is asuva ujumise kuulsuste halli liikmeks septembris tseremoonial. 

«See tuli mulle täieliku üllatusena. See auhind kuulub ühtlasi kõikidele neile, kellega olen aastate jooksul koostööd teinud,» lausus 36-aastane Istšenko väljaandele MatchTV, kes teda uudisest informeeris.

Viie olümpiakulla kõrval leiab Istšenko auhinnakapist veel 19 MM-kulda. Oma edukale sportlaskarjäärile tõmbas ta joone alla 2017. aastal, pärast seda on ta olnud Kaliningradi oblasti asespordiminister.

Peale Istšenko ja Phelpsi valiti tänavu ujumise kuulsuste halli veel ujujad Kosuke Kitajima (Jaapan), Cesar Cielo (Brasiilia), Missy Franklin (USA) ja Kristy Coventry (Zimbabwe), veepolomängija Heather Petri (USA), avamereujuja Stephane LeCat (Prantsusmaa), treenerid Bob Bowman (USA) ja Chris Carver (USA), ametnik Sam Ramsamy (Lõuna-Aafrika Vabariik) ja parasportlane Trischa Zorn (USA).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles