Kümnekordne maailmameister Eckhoff riputas püssi ja suusad varna

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tiril Eckhoff.
Tiril Eckhoff. Foto: TERJE BENDIKSBY

Norra edukaim naislaskesuusataja, kahekordne olümpiavõitja ja kümnekordne maailmameister Tiril Eckhoff otsustas sportlaskarjäärile joone alla tõmmata.

«Laskesuusatamine ongi olnud minu elu nii kaua kui mäletan ja imelik on ette kujutada elu ilma selleta. Viimase aasta olen sellest aga eemal olnud, nii et see tundub justkui loomulik üleminek, mistõttu olen otsustanud lõpetada. See on kummaline ja veidi kurb tunne, aga samas ka üsna meeldiv,» sõnas 32-aastane norralanna pressiteates.

Eckhoff võistles viimati eelmise aasta märtsis, kui triumfeeris Oslo MK-etapil nii sprindis kui ka jälitussõidus. Seejärel nakatus norralanna aga koroonaviirusega, mis oli ka juurpõhjuseks, miks tänavune hooaeg tema jaoks vahele jäi

Eckhoff võitis oma karjääri jooksul 29 MK-etapivõitu, millega ta on aegade edukaim norralanna. Hooajal 2020/21 krooniti ta MK-sarja üldvõitjaks, tiitlivõistlustelt on Eckhoffil ette näidata kokku kaheksa olümpiamedalit (2 kulda, 3 hõbedat, 3 pronksi) ja 15 MM-medalit (10 kulda, 2 hõbedat, 3 pronksi).

Lisaks Echkoffile on selle nädala jooksul karjääri lõpetamisest teatanud ka tema koondisekaaslane Marte Olsbu Røiseland, sakslanna Denise Herrmann-Wick ja prantslanna Anais Chevalier-Bouchet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles