Kergejõustiklased kinnitasid oma vankumatut toetust Ukrainale

Karl Mihkel Eller
Copy
Märtsi alguses Istanbulis toimunud kergejõustiku sise-EM-il kõrgushüppes kulla võitnud ukrainlanna Jaroslava Mahutšihh. Foto on illustratiivne.
Märtsi alguses Istanbulis toimunud kergejõustiku sise-EM-il kõrgushüppes kulla võitnud ukrainlanna Jaroslava Mahutšihh. Foto on illustratiivne. Foto: Olaf Rellisch/IMAGO/BEAUTIFUL SPORTS/Scanpix

Euroopa Kergejõustikuliidu (EA) nõukogu kogunes kolmapäeval Lausanne'is ning kinnitas oma praegust seisukohta, millega Venemaa ja Valgevene sportlased pole Euroopas toimuvatele kergejõustikuvõistlustele oodatud, seda vähemalt Ukrainas toimuva sõja lõpuni.

Pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse 24. veebruaril 2022. aastal võttis Maailma kergejõustikuliidu (WA) nõukogu mullu 1. märtsil vastu otsuse kehtestada sanktsioonid Venemaa ja Valgevene föderatsioonide vastu. Samal õhtul otsustas EA ühehäälselt järgida WA seisukohta.

Sel nädalal kinnitas EA, et on vankumatut selle sanktsiooni poolt. Niisiis erinevalt nii mõnestki teisest spordialaliidust ei kavatse EA Venemaa ja Valgevene sportlastel, tugipersonalil ja ametnikel lähitulevikus osaleda Euroopa kergejõustikuüritustel.

«Kuna sõda Ukrainas on kestnud juba üle aasta, soovis EA nõukogu näidata, et me ei ole oma seisukohta muutmas. Keeld ei kehti mitte ainult võistlustel, vaid kõikidel üritustel ja tegevustel.

Sõda on Ukraina jaoks olnud laastav ja spordiorganisatsioonina märgib EA, et see puudutab ka Ukraina spordiinfrastruktuuri ja sportlasi. Jätkame Ukraina kergejõustikuliidu toetamist, et selle riigi sportlased saaksid hoolimata Ukraina traagilisest olukorrast siiski oma potentsiaali realiseerida,» ütles EA president Dobromir Karamanov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles