FOTO Esapekka Lappi tuli Mehhikosse uue välimusega

Postimees Sport
Copy
Esapekka Lappi Mehhikos.
Esapekka Lappi Mehhikos. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport

Tänavu Hyundai rallitiimiga liitunud soomlane Esapekka Lappi on MM-sarja kolmandale etapile Mehhikos saabunud väikese stiilimuutusega. Mõnele meenutab karjääri jooksul ühe MM-etapi võitnud Lappi välimus kuulsa kaasmaalase, F1 sõitja Valtteri Bottase oma.

Põhja-Ameerikas toimuva WRC-ralli eel osalesid sõitjad võistlusnädala alguses rajalegendi kirjutamisel. Seal jäigi Lappi koos kaardilugeja Janne Fermiga DirtFishi ralliportaali kaamera ette. «Ma peaaegu ei tundnud sind ära, arvasin, et sa oled Valtteri Bottas. Selline välimus sobib sulle hästi,» ütles reporter Colin Clark Lappile.

32-aastane soomlane avaldas sellise võrdluse üle üllatust. «Ma... ahhaa. Aitäh,» ütles Lappi, kes ütles, et ilmselt jääb ta sellise stiili ja välimuse juurde. Mees ei plaani vähemalt Mehhiko ralli ajaks seda habet ära ajada.

Esapekka Lappi ja Valtteri Bottase pildid. Otsusta ise, kas mehed on sarnased.

Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

MM-sarja punktitabelis on Lappi kahe võistluse järel seitsmendal kohal. Avaetapi Monte Carlos lõpetas Hyundai teine sõitja kaheksandana, Rootsis oli ta seitsmes. Lappi tunnistas, et tal pole Mehhikos tavaliselt hästi läinud.

2020. aastal süttis tema Ford Fiesta WRC-auto põlema ja muutus tuleroaks, kui Lappi hoidis neljandat kohta ja poodiumikoht oli käeulatuses. Nii polegi mees karjääri jooksul kordagi Mehhikos punktikohale pääsenud, parim tulemus pärineb 2018. aastast, mil ta tuli Toyotaga 11. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles