Eesti võidusõitja lõpetab viis aastat kestnud pausi ja osaleb mainekas ringrajasarjas

Karl Mihkel Eller
Copy
Fanatec GT World Challenge Europe võistlus Spa-Francorchamps ringrajal.
Fanatec GT World Challenge Europe võistlus Spa-Francorchamps ringrajal. Foto: Julien Delfosse/imago images/PanoramiC/Scanpix

Ringrajasõitja Ralf Aron lõpetab viis aastat kestnud võistluspausi ja teeb kaasa terve Fanatec GT World Challenge sarja. 24-aastane eestlane sõidab Saudi Araabia Theeba Motorsport meeskonnas.

Aroni võistkonnakaaslasteks on Theeba Motorsporti asutaja Reema Juffali, kestvussõitudeks liitub meeskonnaga Alain Valente. Pronkskategoorias võistleva tiimi jaoks on tegemist debüüdiga GT-autode võistlussarjas.

Kümnest etapist hooaeg algab 21.-23. aprillil Monzas, lõppakord antakse 14.-15. oktoobril Zandvoortis.

«Olen uhke, et võistlen 2023. aastal Theeba Motorspordi meeskonnas. Fanatec GT World Challenge on äärmiselt konkurentsitihe asri ja see on täpselt selline keskkond, milles me tahame olla. Koos Reema ja Alainiga on meil väga tugev koosseis. Theebas on motiveeritud ja kogenud inimesed, meie eesmärk on võidelda esikohtade nimel,» ütles Aron pressiteates.

Järgmisel teisipäeval 25. sünnipäeva tähistav Aron tegi viimati täispika hooaja kaasa 2018. aastal, kui osales vormel 3 EM-sarjas. Alates 2019. aastast on ta igal aastal vähemalt korra ringrajavõistlusel osalenud, kui on startinud Leedus toimuval Palanga 1000 km sõidul.

Ralf Aroni noorem vend Paul Aron osaleb sel aastal vormel 3 meistrisarjas, mille etapid sõidetakse samadel radadel F1 sarjaga. Ralf Aron on eelmistel aastatel proovinud kätt ka meeskonnapealikuna, kui täitis seda rolli erinevates sarjades Prema meeskonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles