Neuville nurises Mehhiko teede üle: sõidaks nagu piljardilaual

Karl Mihkel Eller
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport

Hyundai meeskonda kuuluv Thierry Neuville avaldas enne Mehhiko MM-ralli algust nurinat, et Põhja-Ameerikas sõidetava etapi kruusateed on kolme aasta jooksul kõvasti muutunud. Teele on toodud palju värsket kruusa ning tal tekib vahel tunne nagu sõidaks piljardilaual.

Mehhiko MM-etapp naaseb kalendrisse esimest korda pärast koroonapandeemiat. 2020. aasta märtsis sõideti võistlus lühendatud formaadis, et kõik ralliga seotud isikud jõuaksid enne piiride sulgemist ja lendude lõpetamist tagasi Euroopasse.

2023. aastal on Mehhiko ralli MM-kalendris tagasi ning sõidetakse samas piirkonnas, kus traditsiooniliselt ehk Guanajuatos. MM-sarja punktitabelis kolmandat kohta hoidev Neuville ütles aga, et katsete olemus on võrreldes varasemaga teistsugune.

«Teed on alates 2020. aastast tohutult muutunud. Need on palju laiemad, see ei pruugi olla see, mida ma eelistan. See võtab natuke võlu, mida ma enne nautisin. Nad on teele toonud kruusa, kohati on tunne nagu sõidaks piljardilaual,» ütles Neuville Belgia ringhäälingule (RTBF).

34-aastane belglane lisas, et talle meeldivad võimalikult naturaalsed teeolud ning tõi veel välja, et praegu on teepervedes suuri kive, mis võivad teiseks läbimiseks liikuda trajektoorile ning põhjustada vedrustuse kahjustusi.

«Ralli võti on selle esimese päeva läbimine, meie jaoks on see kõige keerulisem. Stardime katsetele kolmandana, peame vaatamata teepuhastajarollile püüdma sel rallil kõrget kohta. Mis võiks minu silmis olla esikolmik? Elfyn Evans võidab, mina oled teine ja Sébastien Ogier kolmas. See oleks meie jaoks hea lõpptulemus,» ütles Neuville.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles