M-Spordi pealik vihjas, et Tänak võib Mehhikos esimesena startides saada ühe eelise

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak (vasakul).
Ott Tänak (vasakul). Foto: Nikos Katikis/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Juba ööl vastu reedet tehakse Mehhikos algust ralli MM-hooaja kolmanda etapiga. M-Spordi tiimipealik Rich Millener loodab, et MM-sarja liider Ott Tänak lahkub Mehhikost vähemalt heade punktidega, kuid ei pea võimatuks ka võidu nimel võidelda. Ta vihjas, et esimesena startides võib eestlase kasuks mängida rehvitaktika.

M-Spordi meeskond saab esimest korda viie aasta jooksul alustada reedest võistluspäeva esimeselt kohalt startides. Viimati sai sellega 2018. aastal hakkama nende ridades sõitnud Sébastien Ogier. Teepuhastajana saanuks mullu Rootsis startida ka Sébastien Loeb, kes Monte Carlo ralli võitis, kuid M-Spordi ridades sõitnud üheksakordne maailmameister otsustas seal mitte startida.

Rich Millener (vasakul) ja Ott Tänak.
Rich Millener (vasakul) ja Ott Tänak. Foto: @World/M-Sport

Millener ei salanud, et Mehhikos reedel esimesena startival Tänakul ei saa kerge olema, kuid ta leidis, et võib olla üks nüanss, kus ta saab kerge eelise. «Teame, et siin läheb päris raskeks, eriti kui Rally1-autod pole siin aastaid sõitnud. Avapäeval pole esimesena startimine eeliseks, kuid oluliseks võib muutuda rehvikulumine ning püüame sellest kasu lõigata.

Eesmärk on siit ära minna heade punktidega ja kasutada oma positsiooni maksimaalselt ära. Inimesed on esimesena startides ka rallit võitnud, see pole võimatu, aga päeva lõpuks on vaja hoida pea külmana, et häid punkte võtta,» ütles Millener intervjuus DirtFishile.

Mehhiko MM-ralli testikatse sõidetakse Eesti aja järgi täna kell 18. Esimene lühike publikukatse on kavas Eesti aja järgi reede varahommikul ja esimene täispikk võistluspäeva algab reede pärastlõunal. Tänak juhib MM-sarja 41 punktiga. M-Spordi sõitja järel on teisel kohal Kalle Rovanperä (Toyota, 38 p) ja kolmas on Thierry Neuville (Hyundai, 32 p).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles