Venemaa tipptennisist tunneb Ukraina kolleegidele kaasa

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Daniil Medvedev.
Daniil Medvedev. Foto: Jayne Kamin-Oncea/USA Today Sports/Scanpix

Venemaa tenniseäss Daniil Medvedev (ATP 6.) ütles, et tal on kahju Ukraina tennisistidest, kel tuleb võistelda samal ajal, kui nende koduriigis käib sõda.

Nädala alguses loobus ukrainlanna Lesia Tsurenko Indian Wellsi turniiril matšist valgevenelanna Arina Sabalenkaga. Põhjuseks oli matši eel WTA tegevjuhi Steve Simoniga peetud šokeeriv vestlus.

«Ta ütles mulle, et ta ei toeta sõda, ent kui Venemaa ja Valgevene mängijad seda teevad, siis see on nende endi arvamus ning teiste inimeste arvamus ei peaks mind ärritama,» lausus Tsurenko.

Nüüd võttis sõja teemal sõna 2021. aasta USA lahtiste tšempion Medvedev. «Soovin üle kogu maailma rahu, olen seda alati öelnud,» lausus ta.

Tenniseorganisatsioonid ATP ja WTA on ühed neist, kes on terve sõja vältel lubanud agressorriigi sportlastel võistelda. «Kindlasti tunnen kõigile Ukraina mängijatele nende üleelamiste pärast kaasa,» ütles Medvedev ning lisas, et tunneb ka kohustust sel teemal rääkida.

27-aastane venelane jõudis mainekal Indian Wellsi turniiril poolfinaali, kus kohtub prantslase Frances Tiafoe’ga (ATP 16.). Viimastel kuudel on Medvedev triumfeerinud ATP turniiridel Rotterdamis, Dohas ja Dubais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles