VIDEOD ⟩ Saksamaa jalgpallihuligaanid korraldasid Itaalias kaose

Christopher Krutto
Copy
Põlev politseiauto Napolis.
Põlev politseiauto Napolis. Foto: CIRO FUSCO/AFP/Scanpix

Kolmapäeval võõrustas jalgpalli Meistrite liigas Napoli Saksa klubi Frankfurdi Eintrachti. Külalisfännid korraldasid kohtumise eel Napolis korraliku kaose.

Mõni tund enne kahe tiimi otsustavat kaheksandikfinaali kohtumist hakkasid sotsiaalmeedias levima videod sellest, kuidas Eintrachti fännid laamendavad Napolis ning ründavad politseinikke.

Kusjuures Campania regiooni ametnikud soovisid algselt, et mitte ükski Saksamaa kodanik saaks osta mängule pileteid, kuid lõpuks jäi keeld jõusse vaid nende jaoks, kes elavad Frankfurdis.

See vihastas Eintrachti «fänne», kellest umbes 600 lendasid Napolisse ning kukkusid linnas laamendama. Nad lõhkusid lähedal olevate poodide aknaid, ründasid linna ühistransporti ja panid isegi ühe politseiauto põlema. Õnneks keegi ei hukkunud.

Napoli politseiamet teatas neljapäeval, et kuus politseinikku sai rüüstamises viga. Lisaks tehakse tööd, et tuvastada kõik märatsenud jalgpallifännid. Seni on politseil õnnestunud tuvastada 470 isiku identiteet, kellest üle 120 on juba riigist välja saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles