VIDEO ⟩ ŠOKK! Kolm Eesti korvpallurit langes mõnetunnise vahega Märtsihulluse avaringis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kerr Kriisa (esiplaanil) ja Arizona said šokk-kaotuse.
Kerr Kriisa (esiplaanil) ja Arizona said šokk-kaotuse. Foto: EZRA SHAW/AFP/Scanpix

USA korvpalli üliõpilasliiga finaalturniir Märtsihullus toob igal aastal üllatusi, erand pole ka tänavune hooaeg. Sel korral olid negatiivse poole pealt kahjuks osalised ka meie mehed.

Tugeva Pac-12 konverentsi võitnud Kerr Kriisa ja Henri Veesaare tiim Arizona Wildcats sai lõunadivisjonis teise asetuse. Soosikukoorma all aga murduti, juba avaringis jäädi alla Princeton Tigersile 55:59.

Wildcats alustas hästi ning teenis mõne minutiga 14:6 edu. Matši edenedes jäädi aga üha enam hätta vastaste hea kaitsemänguga. Veel 8.07 enne lõpuvilet oldi ees 51:41, ent siis jooksid rünnakud ikka ja jälle liiva.

Tigers vastas kiire 7:0 vahespurdiga. Viimased minutid kulgesid punkt-punkti heitluses. Kolm sekundit enne lõppu oli Kriisal võimalus kolmesega seis viigistada, aga pall rõngast ei läbinud. Lõppskoori 59:55 vormistas Tosan Evbuomwani vabavise.

Õlamure kiuste mänginud Kriisal polnud parim õhtu. Ta teenis algviisikus väljakule joostes 36 minutit, tabas seitsmest kaugviskest ühe, kogus kolm punkti, jagas kaks resultatiivset söötu, ent patustas ka nelja pallikaotusega. Veesaar sai kolme minutiga kirja kaks lauda.

«Olime 10 minutit enne lõppu 12 ees. Märtsihullusel ei saa sellist edu käest anda,» tõdes Kriisa pärast kohtumist. «Nad võitlesid meist enam ja olid paremad. Nad mängisid head kaitset. Princetoni tuleb kiita.»

Samas jäi Eesti koondise mängujuht endale kindlaks, et neil on tore ja tugev punt. «Keegi ei saanud surma. See ongi spordi ja Märtsihulluse ilu. Sellepärast seda turniiri hulluseks kutsutaksegi. Peame sellest lihtsalt õppima,» resümeeris Kriisa.

Paar tundi hiljem peetud matšis jäi Carlos Jürgensi kodukool Oral Roberts Golden Eagles 51:74 alla kuulsale Duke Blue Devilsile. Erinevalt eelnimetatud matšist võttis soosik oma. 

Sotid said asjad selgeks kohe alguses. Oral Robertsil kulus esimese korvi viskamiseks kaheksa minutit, selleks ajaks oli vastastel juba 15 punkti ees. Vahe kärises varsti 20 peale ning tõsiseks võitluseks ei läinudki.

Kogu võistkonnal oli nigel viskepäev, erand polnud ka Jürgens. Meie mees tabas väljakult üheksast sooritusest vaid ühe, piirdudes kahe punkti ja kolme lauapalliga. Tiimis jõudis ainsana kahekohalise skoori, 12 silmani väljakult 15st 4 sopsanud Max Abmas.

Kui Kriisa ja Veesaar on ülikoolikorvpalliga jätkamas, siis 24-aastane Jürgens alustab nüüd profiteed. Postimehele antud intervjuus ütles ta Märtsihulluse eel, et kaalub kõiki variante, ent Eestisse pole veel kindlasti plaani naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles