Politsei otsib Eesti jalgpallurit taga (3)

Christopher Krutto
Copy
Svjatoslav Jakovlev
Svjatoslav Jakovlev Foto: Politsei- ja Piirivalveameti koduleht

Politsei on Eesti jalgpalluri Svjatoslav Jakovlevi kuulutanud tagaotsitavaks.

Politsei- ja piirivalveameti kodulehel seisab, et 26-aastane Jakovlev on tagaotsitav alates 8. märtsist.

Jakovlev on Eesti Premium liigas saanud karjääri jooksul kirja 96 mängu ning löönud nendes 12 väravat. Viimati esindas ta 2018. aastal Narva Transi. Tunamullu esindas ta saalijalgpalli Meistriliigas Sillamäe FC NPM Silmetit.

See pole esimene kord, kui Jakovlev on seadusega pahuksisse sattunud. Riigi Teataja lehelt võib tema kohta leida kolm varasemat kohtulahendit. Neist viimane pärineb möödunud aasta oktoobrist. Varasemad lahendid on 2019. ja 2018. aastast.

Mullu oktoobris süüdistati jalgpallurit järgnevas: «Svjatoslav Jakovlevi süüdistatakse selles, et ta viis 02.10.2019 Narvas x asuvasse X X OÜ autoteenindusse sõiduki Mercedes-Benz registreerimismärgiga x remonti. 04.10.2019 sõidukile järele minnes avaldas Svjatoslav Jakovlev X X OÜ esindajale, et tehtud remonditööde 410 euro eest tasub x OÜ, kellega Svjatoslav Jakovlev aga seotud pole ega pole kunagi olnudki.

Selliselt tekitas Svjatoslav Jakovlev ebaõige ettekujutuse X X OÜ-le ning tekitas varalise kahju eesmärgiga vabaneda ise rahalisest kohustuse täitmisest ja saades varalist kasu remonditud sõiduki näol. Sellise käitumisega tekitas Svjatoslav Jakovlev teisele isikule varalist kahju tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomise teel varalise kasu saamise eesmärgil s.o KarS § 209 lg 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo.»

Selle eest määrati talle 11 kuud ja 27 päeva vangistust, mis asendati 357 tunni üldkasuliku tööga. Lisaks pidi ta maksma kannatanule 410 eurot ja Eesti Vabariigile 981 eurot sundraha ning 259 eurot menetluskulu.

Lisaks määras kohus talle kuus kontrollnõuet:

1) elama kohtu määratud alalises elukohas xxx;

2) ilmuma kriminaalhooldaja määratud ajavahemike järel kriminaalhooldusosakonda registreerimisele;

3) alluma kriminaalhooldaja kontrollile oma elukohas ning esitama talle andmeid oma kohustuste täitmise ja elatusvahendite kohta;

4) saama kriminaalhooldusametnikult eelneva loa elukohast lahkumiseks Eesti territooriumi piires kauemaks kui viieteistkümneks päevaks;

5) saama kriminaalhooldusametnikult eelneva loa elu-, töö- või õppimiskoha vahetamiseks;

6) saama kriminaalhooldusametnikult eelneva loa Eesti territooriumilt lahkumiseks ja väljaspool Eesti territooriumi viibimiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles