JÄRELVAADATAV ⟩ Võru võitles vapralt, kuid finaali jõudis 0:2 kaotusseisust välja tulnud Selver

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Eesti meistrivõistlustel pääses finaali Selver/TalTech, kes alistas seeria neljandas kohtumises võõrsil Võru Barruse 3:2 (23:25, 23:25, 25:21, 25:20, 15:11) ning teenis seerias mängudega 3:1 võidu.

Kuigi Võru alustas mängu hästi ning oli lähedal viimaks seeria otsustavaks mänguks veel korra Tallinnasse, tuli leppida valusa kaotusega. Meeskonna peatreener Oliver Lüütsepp avaldas sellegipoolest hoolealustele kiitust.

«Olen oma meeste üle uhke. Me ei kestnud ära lihtsalt. Meil on viimased paar päeva olnud rasked. Aga äge! See läks täna nii hulluks. Ega polnudki selleks valmis. Kestsime kaks geimi ära, aga siis hakkasime kolmandas geimis ootama ja lootma, et äkki antakse. Aga niisama ei anta midagi. Neljandas geimis oli teine võtmise koht, aga lõpp läks jälle raskeks. Proovime end pronksimänguks korralikult mobiliseerida. Suured mängud on veel ees,» lausus ta.

Eesti meistrivõistluste finaalis lähevad vastamisi Selver/TalTech ja Tartu Bigbank, pronksiseerias kohtuvad Võru Barrus ja Pärnu Võrkpalliklubi.

Enne mängu:

Kolme võiduni peetavas poolfinaalseerias võitis Selver/TalTech kaks esimest kohtumist 3:0 (26:24, 25:13, 25:16) ja 3:1 (25:27, 25:19, 31:29, 25:23), kuid neljapäeval pealinnas toimunud matšist väljusid omakorda 3:1 (25:21, 16:25, 25:20, 28:26) võitjatena Võru Barruse mehed, kes seeria seeläbi tagasi Lõuna-Eestisse tõid.

Võru peatreener Oliver Lüütsepp ütleb, et nende jaoks on fännide tugi väga-väga oluline ja võib mängu ka muutuse tuua.

«Mänguliselt ma ütleks, et seeria teine kohtumine oli mõlema meeskonna poolt parim. Kolmandas oli juba väsimusel jms oma roll, aga see ongi play-off ja eks nüüd ole näha, kes paremini taastub ja kuidas pead vastu peavad. Meie jaoks suurt muutunud pole, Selveril on jätkuvalt edasipääsust vaid üks võit puudu ja meil selg vastu seina. Küll aga on positiivne, et me saame kodus mängida – meie fännide tugi on miski, mis päriselt aitab, mis päriselt mõjub. Ma ise tunnen ja näen, et ka mängijad tunnevad seda tuge ja mängime fännide ees parema energiaga, lisaks ei ahista meid kodus TalTechi madal lagi,» sõnas Lüütsepp kohtumise eel.

Selver/TalTechi peatreener Andres Toobal ütleb, et mängijad tundsid ehk eelmises kohtumises liigselt seeria lõpetamise osas survet ja loodab, et nüüd suudetakse taas võrkpalli nautida.

«Pärast viimast mängu püüdsime veidi puhata, meil on pooltõbiseid palju ja laupäeval tegime korraliku intensiivsema trenni. Seis on parem, kui enne eelmist mängu, just meeste oleku poolest. Seeria kolmandale kohtumisele läksime vastu kuidagi raske olekuga, esimesed kaks mängu me nautisime, kolmandas oli suur tahtmine seeria lõpetada ja see tekitas stressi. Oleme nüüdseks aru saanud, et me oleme endale eduseisu välja võidelnud ja see on ju tegelikult positiivne asi. Saame sellele mängule veidi vabamalt peale minna,» kommenteeris peatreener.

Kui asjad jäävad lahtiseks ka pärast laupäevast matši, ootab vajadusel ees ka viies mäng. Seda 22. märtsil kell 19 ja Tallinnas.

Võrkpallifinaalis on juba varasemalt koha kindlustanud valitsev meister Tartu Bigbank, kes oli teises poolfinaalis kindlalt, mängudega 3:0 üle Pärnu VKst. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles