M-Sport ja Tänak ei hakka konkurente kiusama

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rich Millener (vasakul) ja Ott Tänak.
Rich Millener (vasakul) ja Ott Tänak. Foto: @World/M-Sport

Autoralli MM-sarja üldliidri Ott Tänaku jaoks algas reedene võistluspäev Mehhikos kohutavalt. Hoolduspausil püüti probleemidele lahendusi leida ning päeva teises pooles jätkatakse ausat võitlust.

Nõnda võtab esimese täispika võistluspäeva kiiruskatsete kordusläbimistel Tänak sisse esimese stardikoha nagu reeglid ette näevad. Ta võinuks ka konkurentidele karuteene teha ja karistusminuteid võtta, ent M-Spordis ei nähta sellel mõtet. 

«Me ei kavatse seda teha, kuna oleme niigi kaotanud palju aega. Oleme praegu piiri peal, et teha tagasi piisavalt aega, mis tagaks planeeritud positsiooni üldarvestuses,» lausus M-Spordi pealik Richard Millener ralliportaalile Dirtfish.

«Ma kaldun isegi vaatama selle olukorra teist tahku. Mida vähem autosid nendelt kivistelt teedelt üle käib, seda parem on meie olukord.»

Tänak on hetkel üldarvestuses 26. kohal ning Mehhiko rallit juhtivast Esapekka Lappist lahutab teda 12 ja pool minutit. M-Sport usub, et koht esikümnes on endiselt reaalne. Sellest jääb Tänak hetkel 10 ja poole minuti kaugusele.

«Võitlus endiselt käib. Kiiruskatsed muutuvad ainult raskemaks ja halastamatumaks. Nõnda on meil endiselt võimalus. Loomulikult on meie peamine rõhk pandud nüüdseks pühapäevale ja punktikatsele,» lisas Millener, kelle sõnul ei mängi seal teepuhastamine ka mingit rolli.

«Siin läbitakse punktikatsena sõidetavat kiiruskatset koguni kolmel-neljal korral. Seega pole stardikohal nii suurt kaalu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles