Meedia: haiglas elu eest võitleva Vene olümpiavõitja keha on tundmatuseni muutunud

Christopher Krutto
Copy
Roman Kostomarov koos jäätantsupartneri Tatjana Navkaga.
Roman Kostomarov koos jäätantsupartneri Tatjana Navkaga. Foto: imago/Schreyer/Scanpix

Endine Venemaa jäätantsija Roman Kostomarov on juba enam kui kaks kuud võidelnud haiglas oma elu eest. See on tema kehale jätnud tugeva jälje.

46-aastane Kostomarov viibib haiglas 10. jaanuarist. Kuigi haiglasse viidi ta koroonaviiruse põhjustatud raske kopsupõletiku tõttu, siis hiljem tuli sepsise ohu ja vereringeprobleemide tõttu amputeerida jalad. Samal põhjusel jäi ta ilma kätest ning ta on elanud haiglas üle kaks insulti ja ajuverejooksu.

Nüüd kirjutab portaal sport.ru Match TV-le viidates, et hiljuti koomast äratatud Kostomarov võeti hingamisaparaadi küljest ära. Arstid loodavad, et tema vereringe hakkab vaikselt taastuma, kuid tõsised operatsioonid ja keha halb tervislik seisund tekitavad ikka ohtu tema elutähtsatele organitele.

Lisaks sellele räägivad sportlasele lähedad allikad, et Kostomarovi keha on haiguse tõttu tundamtuseni muutunud. 182 cm pikkuse endise jäätantsija kaal on langenud 75 kilogrammilt kõigest 50 kilogrammini.

Kostomarov krooniti koos partneri Tatjana Navkaga 2006. aastal Torinos jäätantsu olümpiavõitjaks. Samuti õnnestus neil võita kaks MM- ja kolm EM-tiitlit.

Tema endine jäätantsupartner Tatjana Navka on abielus Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskoviga. Pärast Ukraina sõja algust lisas USA Navka sanktsioneeritavate listi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles