Rahvale sõud teinud Bö võttis ülivõimsa võidu, Siimer jäi kuuendasse kümnesse

Christopher Krutto
Copy
Johannes THingnes Bö.
Johannes THingnes Bö. Foto: TERJE BENDIKSBY/AFP/Scanpix

Sel nädalal sõidetakse Norras Holmenkollenis hooaja viimane laskesuusatamise MK-etapp. Meeste jälitussõidus näitas kodupubliku ees võimu Johannes Thingnes Bö.

Esimesena rajale pääsenud Bö tegi sisuliselt puhta töö. Tema ainuke eksimus tuli kolmandas tiirus, kus üks lask mööda läks. Viimases tiirus lasi ta kiirelt neli märki maha, kuid tegi siis rahvale natuke sõud. Ta pani, suu naerul, näpu suu peale, andes publikule märku, et talle viimaseks lasuks vaikust antaks. Seejärel lasi ta selle alla ning sõitis edasi võitu vormistama.

Kui viimasest tiirust lahkudes oli Bö edu teisel kohal sõitnud prantslase Quentin Fillon Maillet' ees enam kui üks minut, siis finišis kaotas ilma ühegi eksimuseta distantsi läbinud prantslane tänavuse hooaja valitsejale 32,7 sekundiga. Viimane poodiumikoht läks Bö koondisekaaslasele Sturla Holm Lägreidile, kes eksis ühe korra ning kaotas võitjale lõpuks 49,1 sekundiga.

Eestlastest oli ainsana stardis Kristo Siimer, kes sai rajale 42. sportlasena ja Böst 2.18 hiljem. Kui avatiirus eksis ta korra ning loovutas selle järel ühe koha, siis teises tiirus tuli juba kolm eksimust.

56ndaks langenud eestlane tegi kolmandas tiirus veel ühe eksimuse, kuid viimase tiiru läbis puhtalt. Lõpuks sai ta viie veaga 51. koha. Kaotust võitjale kogunes 5.09,3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles