VIDEO Esikohta hoidnud Lappi tegi Mehhikos ohtliku avarii

Karl Mihkel Eller
Copy
Esapekka Lappi avarii Mehhiko MM-ralli 11. kiiruskatsel.
Esapekka Lappi avarii Mehhiko MM-ralli 11. kiiruskatsel. Foto: twitter

Mehhiko MM-ralli laupäevast võistluspäeva liidrikohalt alustanud Esapekka Lappi (Hyundai) tegi päeva esimesel katsel avarii ning oli sunnitud katkestama. Liidriks kerkis seega Sébastien Ogier (Toyota), kelle lähim jälitaja on tiimikaaslane Elfyn Evans (+27,3).

Lappi riivas 11. kiiruskatsel kiires vasak-parem kurvis Hyundai i20 N Rally1-auto tagaosaga mäekülge. Auto tegi pirueti ja libises tagaosaga vastu elektriposti. Auto juures oli näha paksu suitsu ning ka elektriliinidest lendas sädemeid.

«Tegemist oli paremkurviga, mida läksin lõikama, millele järgnes nukk ja kiire vasak. Lõikasin aga veidi liiga palju, mistõttu jäin järgmisesse vasakkurvi minekuga hiljaks ja kaldusin hoopis teelt välja. Seejärel tabas auto tagaosa juba mäekülge, viskas saba ette ja otse vastu elektriposti. Väga õnnetu juhtum, kuid täiesti minu süü. Raske alla neelata seda, kuna võitlesin võidu eest,» kommenteeris Lappi.

Ka Lappiga esikoha nimel võidelnud Ogier avaldas konkurendi katkestamise üle kahetsust. «Sellest on kahju. Ma naudin alati võitlust ja eile näitas ta imelist kiirust,» ütles liidriks kerkinud Ogier katse finišis, vaid hetk pärast Lappi avariid.

Lappi ja kaardilugeja Janne Fermiga on kõik korras, kuid sama ei saa öelda auto kohta. WRC otseülekandest ei selgunud, kas meestel õnnestus tulekahju tulekustutitega kontrolli alla saada.

2020. aastal põles Mehhikos maha Lappi juhitud Ford Fiesta WRC-auto. Mullu Jaapani rallil muutus tuleroaks nüüdse tiimikaaslase, hispaanlase Dani Sordo Hyundai Rally1-auto.

Kuna Lappi auto jäi 11. katsel seisma keset teed ja teele langes pingestatud elektriliin, siis kiiruskatse peatati. Kuna nende taha kogunesid kõik WRC2 arvestuse sõitjad, siis on korraldajad teatanud, et ka 12. kiiruskatse on edasi lükatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles