Kaks eestlannat lõpetasid MK-hooaja punktikohal, Talihärm näitas viimasel ringil neljandat suusaaega

Copy
Johanna Talihärm.
Johanna Talihärm. Foto: Greta Külvet / ELSF

Laskesuusatamise MK-etapil Oslos Holmenkollenis toimus täna päeva võrra edasi lükatud naiste 7,5 km sprindivõistlus, mille võitis homme karjäärile joone alla tõmbav sakslanna Denise Herrmann-Wick (0; 21.06,5). Eestlannadest mahtusid punktikohale 35. koha saanud Johanna Talihärm (2; +1.38,8) ja 37. tulemuse teeninud Tuuli Tomingas (1; +1.40,0).

Tänavu MMil sprindikulla võitnud Herrmann-Wicki järel pääsesid poodiumile rootslannad Hanna Öberg (0; +3,5) ja Anna Magnusson (0; +33,1). Koduetapil oli parim norralanna 12. koha saanud Karoline Öffigstad Knotten (0; +1.00,7).

Naiste 7,5 km sprindi esikümme

Foto: biathlonresults.com

Hooaja alguses tervisemuredega võidelnud Talihärm on hooaja viimastel etappidel näidanud väga head suusakiirust. Tänases sprindis oli ta suusakiiruse poolest 18. naine, parimat aega näidanud sloveenlanna Anamarija Lampicile kaotas ta 52,1 sekundit. Viimasel ringil oli Talihärm aga koguni neljas naine (+6,6), temast kiiremad olid vaid Lampic, Öberg ja Hermmann-Wick.

Naiste 7,5 km sprindi suusaajad

Foto: biathlonresults.com

Naiste 7,5 km sprindi 3. ringi suusaajad

Foto: biathlonresults.com

Stardis olnud neljast eestlannast pääsenuks jälitussõitu kaks – Talihärm ja Tomingas, kuid kuna sprint lükati udu tõttu päeva võrra edasi, siis ei olnud ajakavas enam ruumi jälitussõidu pidamiseks. Homme lõpetavad hooaja ühisstardist sõidud, kuhu eestlased ei pääsenud.

Susan Külm sai MK-hooaja viimsel võistlusel 70. koha (2; +2.38,1) ja Regina Ermits lõpetas 74. positsioonil (3; +2.44,7).

Tagasi üles