Tänak ei leia Mehhikos enesekindlust: hetkel asjad igatahes ei tööta

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: @World/M-Sport

Kuigi Ott Tänak ei võidelnud laupäeva hommikupoolikul Mehhikos katsevõitude pärast, õnnestus tal siiski pool ettevõetud ülesandest juba ära teha. Sest kui päeva alguses oli saarlane punktikohast üheksa ja poole minuti kaugusel, siis lõunaks oli see vähenenud juba kõigest nelja minuti peale. Paraku möönis ta lõunapausil, et kruusateedel on raske enesekindlust leida.

Päeva esimesel, 14,82 km pikkusel Ibarrilla katsel näitas Tänak neljandat aega, kaotades võitnud Sebastien Ogier'le 7,1 sekundit. Katse lõpus sõnas saarlane: «Vähe pidamist oli [katsel]. Eilne pärastlõunane probleem näib olevat kõrvaldatud, kuid ma ei saa ikkagi kiiresti sõita. Ei tööta asjad minu jaoks nii nagu tahaks. Raske on. Aga õpime, et saada asjad paremaks.»

Järgmisel katsel oli Tänak kuues (+19,3 kaotust Thierry Neuville'ile) ja ülejärgmisel viies (+8,3 Neuville'ile). «Oleme üritanud õppida [auto kohta], kuid on olnud raske hommik. Eelmine katse oli asi hullem, siin vähem parem, kuid mul oli siiski raske. Ei ole päris sina-peal masinaga. Eks näis, mis pärastlõuna toob,» sõnas Tänak 13. katse finišis.

Hommikupoolikule pani Tänak punkti kolmanda ajaga lühikesel, 3,5 km pikkusel sõukatsel. Oma rolli Tänaku lähenemisele punktikohale mängis asjaolu, et Esapekka Lappi avarii tõttu päeva avakatsel said WRC2-klassi sõitjad hommikul aja kirja vaid ringi viimasel ehk lühikese publikukatsel. Kõigile määrati nominaalaeg, milleks oli Jourdan Serderidise katseaeg, millest võinuks mõni WRC2 sõitja isegi kiiremini sõita.

Üldarvestus pärast 14. kiiruskatset

SS14
SS14 Foto: EWRC

Lõunases meediaalas uuriti Tänakult esmalt, kuidas tal hommikused katsed sujusid. «Meil pole enam tehnilisi probleeme. Eile olid probleemid, mistõttu polnud auto väga sõidetav. Täna oli kõik korras, seega oli enam-vähem normaalne,» vastas eestlane.

Mehhiko märgib Tänaku jaoks esimest kruusarallit Ford Puma Rally1-autoga. Ta sai Euroopas autot testida kaks päeva, kuid ei usu, et praegune kiiruse puudumine jääks vähese testimise taha.

«Peame asjadest paremini aru saada, kuid hetkel on raske kruusal enesekindlust leida. Või üldse midagi, mis loogiline tunduks. Minu jaoks on palju avastamisruumi, sest hetkel asjad igatahes ei tööta,» ütles Tänak lõpetuseks.

Mehhiko MM-ralli laupäevane võistluspäev jätkub Eesti aja järgi alles kell 22.59. Kell 22.06 algama pidanud 15. kiiruskatse tühistati, tegemist oli sama katsega, kus Lappi tegi hommikul avarii. Rallipäev lõpeb kell 02.08 sõidetava 19. kiiruskatsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles