Venemaa noortekoondis saab mängida oma lipu ja hümni all (4)

Karl Mihkel Eller
Copy
Venemaa jalgpallinaiskonna mängija. Foto on illustratiivne.
Venemaa jalgpallinaiskonna mängija. Foto on illustratiivne. Foto: Gerard Franco/imago images/Sports Press Photo/Scanpix

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) kutsus Venemaa jalgpalli naisjuunioride koondise rahvusvahelisele turniirile Bangladeshis, kirjutab Vene meedia. Koondise peatreener kinnitas, et venelannad saavad mängida oma riigi lipu all ja kuulevad enne mängu Venemaa hümni.

Bangladeshis toimuvat U17 turniiri korraldab Lõuna-Aasia jalgpalliliit ning seal osalevad lisaks Venemaa esindusele noortekoondised Indiast, Bangladeshist, Nepalist ja Bhutanist.

Venemaa naisjuunioride koondise peatreener Jelena Medved avaldas, et neid kutsus turniirile UEFA. «Mängime turniiril oma riigi lipu alt ja kuuleme oma hümni,» lisas Medved portaalile Championat.

Rootsi rahvusringhäälingule (SVT) selgitas UEFA, et nad ei ole turniiri korraldajad ning Venemaa koondiste osalemiskeeld sellisel sõprusturniiril ei kehti. Lisati, et Venemaa koondistel on õigus osaleda ka treeningturniiridel.

Bangladeshi turniir on tõesti mitteametlik ning kuulub UEFA toimuva arenguprogrammi alla. UEFA on alates 2017. aastast andnud Assist nime kandva projekti raames rahalist abi noorteturniiride läbiviimisel Aasias ning sinna on varasemalt kutsutud erinevaid Euroopa koondiseid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles