Neuville jätkab Mehhikos rünnakut ja sihib järgmist skalpi

Karl Mihkel Eller
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH / Austral

MM-sarja kolmas mees Thierry Neuville on Mehhiko MM-rallil enne viimast võistluspäeva kolmandal kohal. Teist kohta hoidvast Elfyn Evansist (Toyota) lahutab teda 4,3 sekundit. Belglane on enesekindel, et suudab Evansi kätte saada ja lahkuda Mehhikost teise koha punktidega.

Neuville võitis laupäeval sõidetud kaheksast katsest neli ning kui võistluspäeva alguses kaotas ta Evansile 11,6 sekundit, siis õhtuks oli see kahanenud enam kui poole võrra. Kuna pühapäeval sõidetakse üle 60 km katseid, siis ei näe Neuville põhjust, miks ei võiks võidelda teise koha nimel.

Üldseis pärast 19. kiiruskatset

Foto: EWRC

«Lõpp tuleb väga tihe, ühe või teise edumaa. Loodetavasti oleme meie ralli lõpuks teisel kohal, kuid laupäev oli ilus võitlus, nautisime sõitu. Ma ei ole autoga kõigis lõikudes 100 protsenti rahul, tunnen, et keerulises ja kitsastes oludes oleme üsna kiired. Kuid niipea, kui see muutub kiiremaks, kaotame natuke aega,» avaldas Neuville intervjuus DirtFishile.

Hoolimata suurepärasest hoost pidi Neuville üle elama ühe ehmatuse, kui tema Hyundai i20 N Rally1-autol purunes eelviimasel katsel rehv. Õnneks oli tegemist 3 km sõukatsega ning ajakaotust sisuliselt polnud. «Tunnen siinseid teid üsna hästi ja teadsin, et lühematel katsetel suudan väga kõvasti suruda. Rehvipurunemine oli natuke muserdav, kaotasime umbes kaks sekundit. Teadsime, et võinuks sõita väga hea aja ja iga kümnendik loeb,» ütles Neuville.

Evans ei soovi aga oma teist kohta nii kergelt loovutada. Ta möönis, et polnud autoga täiesti sinapeal, kuid usub, et suudab viimaseks päevaks seadistust parandada. «Tundub, et enamikul katsetel jääb meil puudu murdosa sekundist, näiteks mõni kümnendik siit või sealt ja tundub, et see on ilmestanud kogu päeva. Aga loodetavasti saame homseks väiksemaid asju parandada ja vaatame, kuidas meil läheb. Loomulikult tahan ma alati tema [Neuville'i] ees püsida, nii et vaatame, mis homne päev toob,» arvas Evans.

Mehhiko MM-etappi juhib kindlalt Sébastien Ogier (Toyota), Evans kaotab talle 35,8 ja Neuville 40,1 sekundiga. Neljandat kohta hoidev Kalle Rovanperä (Toyota) kaotab liidrile 1.34. Ott Tänak (M-Sport) kerkis laupäevaga 17. kohalt 11. positsioonile. Punktikohast lahutab teda veel 1.51,2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles