VIDEO Raevunud Tottenhami peatreener valas viha välja mängijate ja klubijuhtide peale

Copy
Antonio Conte.
Antonio Conte. Foto: JUSTIN TALLIS/AFP/Scanpix

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas mängis punktitabeli neljas Tottenham laupäeval 3:3 viiki punase laterna Southamptoniga. Tottenhami peatreener Antonio Conte lasi mängujärgsel pressikonverentsil keelepaelad vallad ning süüdistas mängijaid isekuses ning omanikke aastakümneid kestnud saamatuses.

Tottenham pääses võõral väljakul toimunud kohtumist avapoolaja üleminutil 1:0 juhtima, kuid teise poolaja avaminutil suutsid väljakuperemehed viigistada. Kulus 20 minutit, kuni Harry Kane viis Tottenhami taas ette ning 74. minutil kasvati edu 2:1-le.

Kolm minutit hiljem lõi Southamptoni eest ühe tagas Theo Walcott ja kolmandal lisaminutil viigistas seisu penaltist James Ward-Prowse. Kõrgliigast väljalangemist vältida üritav Southampton teenis hooaja viienda viigi, Tottenhami jaoks oli 15 võidu kõrval tegemist neljanda viigimänguga.

Conte oli mängujärgsel pressikonverentsil selgelt murtud mees. Ta valas viha välja mängijate aadressil, kes ei taha väljakul teineteist aidata. Oma koosa said ka klubi omanikud. «Te võite vahetada peatreenerit, kuid olukord ei saa muutuda. Tottenhami lugu on selline – 20 aastat on neil olnud sama omanik ja nad pole kunagi midagi võitnud. Miks?» küsis Conte.

2001. aastal võttis Tottenhami üle omanikegrupp, mille esimeheks on Daniel Levy ning pärast seda on klubi tõesti võitnud vaid ühe karika, seda 2008. aastal, mil pea kohale tõsteti liigakarikas.

Neil on selle aja jooksul olnud 11 erinevat peatreenerit, sealhulgas kolm alates Mauricio Pochettino lahkumisest 2019. aastal, kes viis nad Meistrite liiga finaali, kuid vallandati kuus kuud hiljem.

Conte jätkas oma monoloogi: «[muutuma ei pea] mitte ainult klubi, peatreener ja personal. Mängijad tuleb sellesse olukorda kaasata, sest on aeg seda olukorda muuta, kui Tottenham tahab muutuda.

Kui nad tahavad nii jätkata, võivad nad juhti vahetada, mitu korda, aga olukord ei saa muutuda. Uskuge mind. Oma kogemuse põhjal võin teile öelda, et kui klubi taba olla konkurentsivõimeline, võidelda, tuleb asju parandada. Praegu on mängijate koostöö väga-väga madal. Ma näen ainult 11 mängijat, kes mängivad enda eest,» pritsis Conte tuld ja tõrva ka oma hoolealuste aadressil.

Lihtsale küsimusele, miks Tottenhamis selline olukord valitseb, vastas Conte: «nad on sellega lihtsalt harjunud. Nad ei mängi siin klubis millegi tähtsa nimel. Nad ei taha mängida surve all, nad ei taha seda teha. Nad ei taha stressi all mängida.»

Tagasi üles