Kaitsevägi tuli sportlastele vastu

Postimees Sport
Copy
Soome kaitseväelane. Foto on illustratiivne.
Soome kaitseväelane. Foto on illustratiivne. Foto: Austin Steinborn/U.S. Army//ZUMAPRESS.com/Scanpix

Märtsi alguses jõustus Soome kaitseväe eeskiri, mille kohaselt võivad spordiväeossa valitud ajateenijad asuda ajateenistusse mitte ainult eriteenistuse alguspäevadel aprillis ja oktoobris, vaid ka üldteenistuse alguses ehk jaanuaris ja juulis. See annab profisportlastele võimaluse alustada ajateenistus pärast võistlushooaja lõppu.

Soome sportlastest on ajateenistusega enim kimpus jäähokimängijad, sest nad on teenistusse kutsutud aprillis, kuid näiteks NHLis mängivatel soomlastel on sel hetkel veel olulised mängud ees.

Märtsist on aga saadaval veel üks võimalus, mis annab profisportlastele võimaluse teenistusse asuda pärast võistlushooaja lõppu. Märkida tasub, et muudatus kehtib vaid piiratud hulgale ajateenijatele. Nii võib näiteks talisportlane teenistust alustada juulis.

Sportlased, kelle hooaja põhiraskus jääb suvesse, saavad lisaks oktoobrile alustada ajateenistust ka jaanuaris. Lisaks on Soomes eriloa alusel võimalik ajateenistus läbida kahes osas, kuid seda võimalust on kasutatud väga harva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles