Väravasajuga jätkanud Haaland tegi vastaste suunas valusa torke

Karl Mihkel Eller
Copy
Erling Haaland.
Erling Haaland. Foto: Richard Sellers/AP/Scanpix

Manchester City pääses laupäeva Inglismaa karikasarjas poolfinaali, kui alistas 6:0 Burnley. Erling Haaland, kes teisipäeval lõi Meistrite liigas City 7:0 võidumängus Leipzigi vastu viis väravat, sahistas nüüd väravavõrku kolmel korral. Norralane avaldas, et tema skoorimise isu ei saanud kaugeltki täis ning ta võinuks eurosarja mängus veelgi enam väravaid.

Haaland sai juba 60. minutil Burnley vastu hakkama kübaratrikiga ning peatreener Pep Guardiola otsustas ta kolm minutit hiljem väljakult ära kutsuda. Ka teisipäeval toimunud mängus Leipzigia pääses ta samal ajal puhkama, kuid olid selleks ajaks löönud viis väravat. Nüüd avaldas ta, et võinuks Saksamaa klubi võrku lüüa veel rohkem palle.

Haaland ütles teisipäevase mängu kohta, et oleks võinud veel vähemalt kaks väravat lüüa. Sellega viitas ta esimese poolaja olukordadele ja spekulatsioonidele, mis oleks saanud, kui teda poleks välja vahetatud.

«Keegi ei tea, mis oleks juhtunud, kui oleksin kauem platsil olnud. Otsin alati uut võimalust väravaid lüüa ja üritan väravanälga säilitada. Tegelikult võiks rahul olla viie väravaga. Muidugi peab ka selle üle rõõmustama, aga tahtma peab rohkem,» selgitas 22-aastane Haaland CBS-ile.

Haaland on kolmas mängija, kes on suutnud Meistrite liiga kohtumises lüüa viis väravat. Teised, kes löönud ühes Meistrite liiga mängus viis väravat, on argentiinlane Lionel Messi ja brasiillane Luiz Adriano.

Guardiolale pihtis Haaland, et soovinuks teha topelt kübaratrikki ehk lüüa kuus väravat. «Tal oleks elu lõpuni igav olnud, kui ta oleks juba 22-aastaselt rekordi teinud ja ühes Meistrite liiga kohtumises kuus väravat löönud. Nüüd on tal tulevikueesmärk. Sellepärast vahetasin ta ära. Ma ei teadnud, et Messil on rekord, sain sellest teada alles pärast meie mängu,» ütles Guardiola Norra TV2-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles