Võistluskeelust vabanev Heiki Nabi jätkab tippspordiga (1)

Postimees Sport
Copy
Heiki Nabi.
Heiki Nabi. Foto: Sander Ilvest

Kreeka-rooma maadleja Heiki Nabi otsustas pärast pealesunnitud kaheaastast pausi naasta tippsporti ja seab eesmärgiks jõuda Pariisi olümpiale.

«Arvestades nii praegust füüsilist kui emotsionaalset seisu, on mõistlik keskenduda treeningutele ja liikuda edasi samm-sammult,» lausus Heiki Nabi pressiteate vahendusel.

«Ma kaotasin ebaõiglaselt oma karjääri tipus kaks aastat ja ühed olümpiamängud, kuid kõige selle kiuste tahan oma unistuse ellu viia. Olen teadlik, et see nõuab väga palju tööd,» märkis ta.

Nabi treeneri Ivar Kotkase sõnul on maadleja eesmärk pääseda Pariisi olümpiale. «Esimene võimalus selleks on kuue kuu pärast Serbias toimuvatel maailmameistrivõistlustel, kus jagatakse välja viis olümpiakohta,» avaldas ta.

«Tänasest saame alustada regulaarsete maadlustreeningutega, et taastada maadlustunnetus ja profisportlase treeningrutiin. EMil võistlemist me täna ei planeeri, kuna neli nädalat on ilmselgelt liiga lühike aeg, et jõuaks Heiki võistlusvormi viia. Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, siis suvel on plaanis üks-kaks kontrollvõistlust,» lisas Kotkas.

Eesti Maadlusliidu president Jaanus Paeväli tunnustas Nabi otsust jätkata oma sportlasekarjääri.«Ma ei kahtle selles, et hoolimata pealesunnitud võistluspausist on Heiki võimeline rõõmustama kõiki oma poolehoidjaid. Maadluspere tervitab Heiki tagasitulekut, hoiab talle pöialt ning toetab oma võimaluste piires,» ütles Paeväli.

Olümpiahõbeda ja kahekordse maailmameistri Heiki Nabi kaheaastane võistluskeeld lõpeb täna. Rahvusvahelises Spordikohtus (CAS) jättis Nabile määratud keelu jõusse põhjusel, et lubamatu näidu tekkepõhjust ei olnud võimalik tõendada, kuid rõhutas samas: «Paneel mõistab seesuguse tulemuse keerukust. Kaebaja on maailmaklassi sportlane, usaldusväärne tunnistaja ja kahetsusväärne ohver olukorras, kus on kindlaks tehtud tahtmatu väikese koguse letrosooli tarvitamine, mille allikas on teadmata. Ta maksab ränka hinda juhuslike asjaolude eest, mis võisid, aga ei pruukinud olla tema kontrolli alt väljas, kuid teda ei tohiks nimetada petturiks ega keelatud ainete tarvitajaks.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles