Öberg võitis hooaja viimase etapi, tema kõrval kerkisid poodiumile karjääri lõpetanud legendid

Postimees Sport
Copy
Hanna Öberg.
Hanna Öberg. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

MK-hooaja viimase võistluse, Oslos peetud 12,5 km ühisstardiga sõidu võitis rootslanna Hanna Öberg. Poodiumil lõpetasid veel karjääri viimase etteaste teinud norralanna Marte Olsbu Röiseland ja prantslanna Anais Chevalier-Bouchet.

Ühel trahviringil käinud Öberg edestas 22,6 sekundiga samuti korra eksinud Röiselandi. Chevalier-Bouchet’ käis kolmel trahviringil ning kaotas võitjale 43,7 sekundiga.

Lisaks Röiselandile ja Chevalier-Bouchet’le jäi tänane sõit karjääri viimaseks kuuenda koha teeninud sakslannale Denise Herrmann-Wickile (3; +57,1) ning 29. kohal finišeerinud soomlannale Mari Ederile (7; +4.54,6).

Röiselandi, Herrmann-Wicki ja Chevalier-Bouchet' näol on tegemist oma ala legendidega, kes võitsid kolme peale 12 olümpiamedalit ja 33 MM-medalit.

MK-sarja üldvõitjaks krooniti aga prantslanna Julia Simon, kes teenis täna viienda koha (4; +56,6). Lisaks kuulusid talle jälitussõidu ja ühisstardi väikesed kristallgloobused. Sprindi väikese kristallgloobuse võitis Herrmann-Wick ning tavadistantsi oma itaallanna Lisa Vittozzi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles